Team of the Match

Zo gaat dat dus: ’s ochtens vroeg sta je nog op 22 zetels in de polls, ’s avonds laat zit je naast je twee schoothondjes in je auto met chauffeur. De ene week word je na een bloedeloze 0-0 tegen elf Superboeren genadeloos uitgefloten en nog geen zeven dagen later rolt de wave door het Arke Stadion. Zelfs de bobo’s wuifden vrolijk mee en dat wil wat zeggen. Maar ja, als Jeroen Heubach het met een Braziliaanse schijnbeweging op de heupen krijgt, dan gaan ook in de skybox de voetjes van de vloer en de handjes de lucht in. Zijn positie was net zo solide als het parkeerdak bij Van der Valk in Tiel, maar John van ’t Schip zag zijn uiterste houdbaarheidsdatum als trainer van FC Twente met minimaal één week verlengd door de 4-0 winst op FC Den Bosch.

Het spandoek van Vak-P (“Almelo: nog 13 duels”) kan de kast in. Ze kunnen er na zondag altijd nog 11 duels van maken. Of zou FC Twente nu eindelijk het lek boven hebben? En is de 4-0 tegen Den Bosch het begin van betere tijden? Het is te hopen, niet alleen voor de supporters, die dit seizoen al meer dan voldoende dooie mussen van het dak hebben zien vallen. Maar ook voor de jury, die de Man of the Match moet kiezen. Tegen Den Bosch kwam men er niet uit en werd het hele team benoemd. Te oordelen aan de lauwe reacties werd dit niet echt gewaardeerd en natuurlijk kwam er ook maar één man in aanmerking: aanvoerder Tommie van der Leegte, die een formidabele wedstrijd met twee prachtige doelpunten bekroonde. (En nou nooit meer zo’n achterlijke excuusvideo, Tommie.)

Dan heb ik tot slot nog een verzoek aan de stadionspeaker, die qua toffe peer steeds sprekender op Jack van Gelder begint te lijken. Hallo, bijzonder getapte heer Torringa: dat de dinerbonnen van Restaurant ’t Hölscher in Saasveld voor de verloting in de rust beschikbaar worden gesteld door Restaurant ’t Hölscher in Saasveld, dat weten we nu zo langzamerhand wel. Zeg ons liever waar we ze kunnen verzilveren.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.