Nicht dabei

Betaald voetbal in Nederland anno 2002:

Nou ga ik af en toe nog wel eens naar Duitsland voor een Bundesliga-Spiel en ik kan u verzekeren: daar moet het wel heel raar lopen voordat een wedstrijd niet doorgaat. Ze lachen zich dan ook ganz kaputt om onze Calimero-Meisterschaft. En dat we ons niet hebben geplaatst voor de WK, vinden onze bevriende oosterburen helemaal om je te bescheuren. Kijk maar eens op www.ihr-seid-nicht-dabei.de, de website over onze afwezigheid in Korea en Japan. Het is meteen al raak op de homepage, die qua basiskleur heel subtiel in fel oranje is uitgevoerd: “Om te beginnen hartelijk dank aan de nationale elftallen van Ierland en Portugal, die op grond van hun uitstekende prestaties in de WK-kwalificaties dit project mogelijk hebben gemaakt.” Over smaak valt te twisten, maar dit is dus Duitse voetbalhumor en daar moeten we ’t deze zomer maar mee doen.

Intussen wordt de chaos op de vaderlandse ranglijst alsmaar groter en heviger. De uitkomst van het voetbalseizoen in de eredivisie is onvoorspelbaar, stond laatst in de Volkskrant. Daar ben ik ’t helemaal mee eens, maar volgens mij komt dat vooral omdat niemand precies weet wanneer de laatste wedstrijd nu eigenlijk gespeeld wordt. U moet zelfs niet vreemd opkijken, als de competitie uiteindelijk beslist wordt door een ietwat ongelukkige planning van de traditionele voorjaarsbraderie in Waalwijk.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.