Nieuw: WeeKaatjes

Vier jaar geleden, toen we nog meededen, kostte een tv-commercial tijdens de WK voetbal een vermogen. Nu we er niet bij zijn, kan de STER de zendtijd aan de straatstenen niet kwijt. Ze zijn nu zelfs al aan het leuren met spotprijsjes op de radio, en eerlijk gezegd kan ik me daar ook wel iets bij voorstellen. Je zult maar een koekjesfabriek hebben en na een brainstormsessie met je product managers het WK-eureka-idee gevonden hebben: de WeeKaatjes, krokante crackers als voedzame tussendoortjes voor een verantwoorde eetbeleving. Probeer die smaaksensatie met een geinig filmpje in de rust van de poulewedstrijd Tahiti-Groenland maar eens aan de man te brengen als Oranje niet aan de bal is. Dat wordt dus niks, maar ook als we wel van de partij waren had ’t niks geholpen: Frankrijk wordt toch kampioen, met de halve selectie in de basis van Arsenal, dat dit jaar voor de dubbel gaat en als ‘t zo blijft spelen, door niemand te stoppen is.

Dat is overigens ook te danken aan die ene Nederlander, die bij Arsenal wekelijks de sterren van de hemel plukt. Hopelijk kijken Advocaat en Van Hanegem ook naar RTL 5 waar al die wedstrijden en samenvattingen langskomen. In de top tien voor het doelpunt van de maand maart werd de pirouette van Dennis Bergkamp tegen Newcastle natuurlijk ook genomineerd. The Genius is zijn bijnaam vandaag de dag. Hij stift keepers een acute hernia, strooit met subtiele passjes en scoort weer als in Marseille tegen Argentinië. Dennis is in de vorm van zijn leven en moet dus onmiddellijk terug in Oranje. Met hem erbij halen we Portugal op ons dooie gemak en worden we nog fluitend Europees kampioen ook. Desnoods doet ie voor de kwalificatie alleen de thuiswedstrijden mee, dat moet kunnen met de boot van Londen. Maar het vervoer naar de uitwedstrijden is eventueel ook geen enkel probleem. Ik wil ‘m wel brengen, voor een jaar lang gratis WeeKaatjes.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.