FC Armani

Het beste wat de Italianen tijdens dit WK voetbal te bieden hadden, viel te bewonderen voorafgaand aan hun fatale wedstrijd tegen Zuid-Korea. Voor de zangeres van hun volkslied is het adjectief 'ravissant' uitgevonden en met zo’n voluptueuze klankkast kun je wel twee stadions vullen. Voor het overige was het niet veel minestrones wat de Azurri ons voorschotelden. Uiterlijk was het allemaal picobello verzorgd bij de elf Armani’s op het veld met veel gel in het haar, maar het zou volstrekt onverdiend zijn geweest als dit design-catenaccio met een plaats bij de laatste acht en zelfs nog uitzicht op meer beloond was geworden. En hoewel de tweede gele kaart tegen Totti wellicht een tikje discutabel was, kon ik het me op dat moment heel goed voorstellen dat de scheidsrechter het irritante geduikel van die geparfumeerde voetbaldandy helemaal zat was.

Overigens werden de Italianen tegen Zuid-Korea natuurlijk wel, en tijdens dit toernooi niet voor de eerste keer, duidelijk benadeeld door een foutieve beslissing van het arbitrale trio. Tomassi stond voor zijn golden goal pertinent geen buitenspel en dat lijkt me een mooie aanleiding om de spelregels eens kritisch onder de loep te nemen. Ik stel de FIFA en de UEFA voor het WK van 2006 de volgende wijzigingen c .q. verbeteringen voor:

Schaf het buitenspel af. Bij het hockey is dit al een paar jaar het geval en het werkt uiterst plezierig. Belangrijkste winstpunt: geen discussies meer.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.