Forty Dirty

Minister Heinsbroek wil een promotiecampagne voor een opwaardering van de normen en de waarden. Misschien kan hij dan het beste binnen zijn eigen partij beginnen door die marmot van Hoogendijk op straat te mikken. (Heren Spong en Hammerstein, mijn adres is: Kruiseltlanden 43, 7542 HD Enschede. Of mag marmot? Is wel familie van de rat, hoor.) En daarna mag hij wat mij betreft namens de Nederlandse regering en het gehele Nederlandse volk een krachtig protest laten horen tegen het semi-pornografische gehijg, gesteun en gekreun op de tennisbaan. Dat gaat alle normen en waarden te buiten.

Deze weken staan ze weer te stoeien op de US Open in New York. Je waant je op de set van een RTL-5-productie, zo gaat het daar tussen de baselines tekeer. Bij de dames past het wel in het beeld met al die kekke hansopjes (er is nauwelijks nog ruimte voor het logo van de sponsor), en daar heb ik als gezonde jongen zijnde ook geen enkel bezwaar tegen, maar ze moeten er niet zo bij kreunen, want dat leidt alleen maar af. Ik bedoel: zo’n Serena Williams mag ik graag zien in haar latex kapotje, maar ik wou ‘t toch liever bij kijken laten.

De heren kunnen er anders ook wat van. Wat zo’n Gustavo Kuerten er aan geluidjes allemaal uitgooit, is tegen het onpasselijke aan. Bovendien maken ze zich volgens mij ook nog schuldig aan spelbederf, want ze lappen stuk voor stuk de instructies van de scheidsrechters aan hun laars. Die gasten kunnen roepen wat ze willen met hun 'Quiet please!' maar de ladies and gentlemen trekken zich er geen bal van aan en kreunen vrolijk voort. Ze moesten ze allemaal schorsen.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.