Ophef

De Volkskrant van vrijdag 27 september opent met het volgende bericht: 'Politie moet strafzaken beperken. Justitie legt korpsen quota op.' Het blijkt dat de politie in diverse delen van het land ernstig beperkt wordt in het aanbrengen van strafzaken bij Jusititie, omdat het Openbaar Ministerie en de rechtbanken daar onvoldoende capaciteit hebben. Delicten als lichte mishandeling, rijden onder invloed en winkeldiefstal krijgen daardoor nauwelijks nog aandacht. Daarom heeft Justitie nu zelfs landelijk opgelegd dat aan fietsdiefstallen helemaal geen opsporingscapaciteit meer mag worden besteed. Het ontbreekt er nog maar aan, dat je je rijwiel niet meer op slot mag zetten om de junkies een eerlijke kans te geven.

Ander bericht: onze minister-president Jan-Peter Balkenende laat zich voortaan maandelijks voor BNN interviewen door Bridget Maasland en Katja Schuurman. Nu vind ik dat allebei lekkere babes, daar niet van, maar het is toch wat vreemd dat een politicus die zich laat voorstaan op de herwaardering van normen en waarden, zo intiem wordt met twee dames, van wie de ene binnenkort begint met een TV-serie onder de even welluidende als uitnodigende titel 'Neuken doe je zo' en de andere met haar twee oesters en alle overige hulpstukken onlangs open en bloot in de Playboy stond. Normen en waarden zijn kennelijk een nogal rekbaar begrip, maar met kijkcijfers heeft het allemaal niets te maken, nee hoor, hoe kom ik dáár nou weer bij.

Dit land is nu dus echt niet meer te redden. Ik luister graag naar Radio I, maar zodra Standpunt.NL langs komt zet ik een CD’tje op. Wat je hoort is één lange litanie van verwende krengen, vervelende klieren en verwarde geesten. Het is niet goed of het deugt niet en het is allemaal de schuld van Paars en het moet allemaal anders in de geest van Pim en dus heeft Mat Herben volkomen gelijk als hij een persoonlijk akkefietje met de NOS politiek uitvecht en wie het niet met ons eens is kan een proces aan zijn broek of een paar kogels in zijn brievenbus krijgen en als wij die zwarte Henri van Arsenal met aanstekers en scheldwoorden willen bekogelen en die vuile landverrader van een Bergkamp willen uitfluiten dan moeten wij dat helemaal zelf weten ja?

Mijn advies: opheffen dit land, te beginnen bij Eindhoven.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.