Zinvol krabben

Minister Nawijn (wie heeft die griezel eigenlijk door de ballotage gesmoesd?) wist zich dus niet zo goed meer te herinneren in welke hoedanigheid hij het ook alweer gezegd dan wel bedoeld had. Sprak hij nou als minister, als mens, als geest van Pim, als politicus, als Hilbrand, als lijsttrekker, als kandidaat-lijsttrekker, als ex-lijsttrekker, als toekomstig ex-lijsttrekker? Ik zal ’t u vertellen: zijne doorluchtige excellentie sprak tot ons in zijn hoedanigheid van Jan Lul (mét hoofdletters, graag). Het enige, maar dan ook écht enige voordeel van die hele LPF is, dat er in de politiek weer wat te beleven valt en dat kun je van het voetbal helaas niet altijd zeggen.

In dit kader moeten we de redactie van Studio Sport van harte complimenteren met de prestatie, dat ze van Twente-Groningen nog een samenvatting had weten te maken. Zelden zullen ruim 13.000 mensen zo naar het eind van een waardeloze wedstrijd gesnakt hebben als op deze ijskoude zondagmiddag het geval was. Ook de eensgezindheid onder de supporters groeide naarmate de wedstrijd vorderde: algemeen heerste het gevoel van “Affluiten van Hulten, en rap wat!” Alleen achter het doel bij Vak P viel nog het nodige te genieten: “ER STAAT (bijna) NIETS ONDER GRONINGEN” meldde een groot spandoek vriendelijk in de richting van de Groningen-fans. Verder hing er een grote poster met het logo van de Gouden Gids, maar dit werd door de dappere beveiliging weggehaald. Die gasten hebben maar weinig gevoel voor voetbalhumor.

Ook een leuk staaltje van voetbalhumor: Jack van Gelder had het zondagavond over “Het Diekman” toen hij de samenvatting van de wedstrijd aankondigde. Wellicht een freudiaanse verspreking, maar hij zat er voor de verandering een keer niet eens zó ver naast. Qua comfort leek het inderdaad weer ouderwets op die betonnen graftombe aan de Wagenaarstraat: onze stoeltjes zaten onder het ijs en wrijven hielp niet. Een chaos dreigde, maar gelukkig kwam daar de helpende hand in de persoon van een vriendelijke steward met een grote rol toiletpapier en een autoruitkrabber. Vooral dat laatste instrument kwam goed van pas en mijn kuipje was in no-time ijsvrij: ik deed net alsof het minister Nawijn was. Hak hak hak! Hoezo zinloos geweld?

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.