Beste ballen

“Ja sorry hoor, ik had me echt heel goed voorbereid op die Nationale IQ-test, maar ik werd afgeleid door dat bloesje van Bridget en toen kwam ik niet verder dan twee punten.” Kijk, dat zijn smoezen waarmee je bij ons thuis voor de dag kunt komen. Je zult je maar moeten concentreren op de oplossing van een ingewikkelde rekenreeks en hup, daar komen die twee jongens weer losjes om de hoek kijken. Probeer dan de kop er maar eens bij te houden. Nee hoor, alle begrip voor degenen die door dat wulpse gebroei niet hoger scoorden dan, pak ‘m beet, Oscar Hammerstein. (Commentaar van de LPF-consigliere in de NRC na het schoolreisje naar Provesano: “De pantoffels van Pim stonden nog onder het bed.” Ja, waar hadden ze dan moeten staan, oen? In het keukenkastje?)

Waar we evenwel geen begrip voor op moeten brengen, dat zijn de goedkope smoesjes van de verliezers in de sport. Neem nou Richard Krajicek, die in de tweede ronde van de Australian Open door een degelijke Duitse middenmoter kansloos uit het toernooi werd gemept. Wat lazen we op pagina 810 van Teletext? Meneer was na de nederlaag “danig uit zijn humeur”. Zijn commentaar: “Ik ben teleurgesteld in mezelf. Ik had geen energie om echt mijn tanden in de wedstrijd te zetten en ik heb geen idee hoe dat kwam. Ik ben nu eerst van plan om een paar dagen niets te doen. Daarna ga ik nadenken over hoe het verder moet.” Sjongejonge, wat een slappe teksten. Geen energie, geen idee, paar dagen niets doen, nadenken. Kom op, Kraai, geef gewoon toe dat het over en uit is. Game, set & match. Kap met dat gedoe. Koop een Bentley. Ga lekker genieten van Daphne. (Die heeft ook beste ballen, zag ik laatst bij de kapper in de Playboy.) En droom fijn verder. Maar vooral: stop!

New balls please.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.