Inburgeringscursus

Het was een hot item in de verkiezingscampagne en dat is het nog steeds: de verplichte inburgeringscursus voor asielzoekers. Politici en beleidsmakers rollen over elkaar heen om het belang hiervan te onderstrepen. Nou heb ik stiekum even in de examenstof mogen kijken en ik moet u zeggen: dat viel nog niet mee. De vragen over godsdienst, maatschappij, cultuur en economie gingen wel, maar zodra het over de sport ging werd het ineens een stuk pittiger. Ten bewijze volgen nu enkele voorbeelden van de parate kennis, die een sportieve allochtoon geacht wordt in huis te hebben voor een succesvolle integratie in de moderne versie van de Nederlandse beschaving.

Vraag 1. De scheidsrechter geeft een strafschop aan de tegenpartij. Aan welk spreekkoor doet u mee?- Hi ha hondelul.- (Naam) hoerenjong.- Nu even niet.

Vraag 2. Een grensrechter ziet een duidelijk buitenspelgeval over het hoofd en vlagt niet. Wat is hiervoor de juiste verwensing? (Let op: de man is kaal.)- Blinde kip.- Vieze vuile kutmongool.- Hé krullebol.

Vraag 3. Uw ploeg komt in een thuiswedstrijd tegen Ajax op een achterstand. Aan welk spreekkoor doet u mee? (Let op: meerdere antwoorden mogelijk.)- Tyfusjoden olé olé olé.- Hamas Hamas alle joden aan het gas.- Tulpen uit Amsterdam.

Vraag 4. Een speler van Marokkaanse afkomst maakt een overtreding tegen een speler van de thuisploeg. Hoe reageert u? (Let op: u bevindt zich in de veilige anonimiteit van de grote massa.)- Vieze vuile kut-Marokkaan.- Ali Baba je moeder heeft een snor.- Dikke lul drie bier.

En dan durven ze ook nog te beweren dat het met de normen en waarden in Nederland kloten gesteld is.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.