Sluit-post

De postbode kan bij ons thuis wel een potje breken, vooral als hij stukken bezorgt met een verrassend hoog glimlachgehalte. Zo kregen we deze week het boek “Totaal Hedenlands” van Jan Kuitenbrouwer in huis, dat ik had besteld via het maandblad Onze Taal. De zending ging vergezeld van een begeleidend schrijven door Uitgeverij L.J. Veen te Amsterdam. Tweede en derde zin: “De administratieve afhandeling zullen worden uitgevoerd door Onze Taal. Voor uw vragen hierover kunt u contact opnemen met hen.” Leuk hè, twee fouten in twee zinnen. Twee sterke staaltjes van totaal hedenlands. En dat noemt zich uitgever. Je zult daar corrector wezen.

Pek en veren voor Veen dus, maar de werkgever van onze postbode verdient daarentegen een complimentje vanwege een verrassende wending in haar sponsorbeleid. TPG, de opvolger van de PTT, was jarenlang de grote geldschieter van de Dutch Open, het toernooi om de internationale Nederlandse golfkampioenschappen. Ik heb me daarover altijd ten zeerste verbaasd, want als er nou één sport is, die zichzelf meer dan uitstekend kan bedruipen, dan is het toch de golfsport wel. Het golf is de LPF van de sport: geld zat en dat zullen ze showen ook. Bij TPG zijn ze daar intussen ook achter en daarom hebben ze hun budget verschoven in de richting van een andere hole: de portefeuille van het World Food Programme, een humanitaire hulporganisatie van de Verenigde Naties ter bestrijding van de honger in de wereld. En dat vind ik eerlijk gezegd een betere besteding dan de ijdele sponsoring van een ballerig golftoernooi. Grote klasse, TPG!

En nu we toch in een goede bui zijn, heb ik nog een speciaal verzoek aan de directie van de TPG. Op loopafstand van ons pleintje staat één van uw brievenbussen. Een paar dagen voor Oud&Nieuw werd het apparaat zoals elk jaar ontmanteld om te voorkomen, dat er vuurwerk naar binnen werd gegooid. Een even begrijpelijke als helaas noodzakelijke maatregel, en u had mij er ook niet over horen klagen, maar we zijn intussen alweer halverwege februari en we moeten met onze enveloppes nog steeds naar het servicepunt in het verderop gelegen winkelcentrum, want bij “onze” brievenbus kunnen we niet terecht. Misschien wilt u daar eens naar kijken. Bij voorbaat dank. En blijft u ons vooral fijn veel post bezorgen met de vriendelijke groeten van Uitgeverij L.J. Veen te Amsterdam.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.