Hoog bezoek

Drie weken geleden, bij de thuiswedstrijd van FC Twente tegen RKC, kreeg de business lounge van het Arke Stadion hoog bezoek. De leden van de Gemeenteraad en de Raad van Advies voor de Sport prikten gezellig een vorkje mee en hieven na afloop vrolijk het glas op de even mazzelige als onverdiende overwinning. Nu ken ik een paar van die mannen en ik was natuurlijk razend nieuwsgierig naar het doel van deze ontvangst, want zoiets doe je vast niet voor niets. Daar moet toch een diepere gedachte achter zitten. Maar nee, zei degene die ik hierover aansprak, er gebeurde eigenlijk niets. (Wat dat betreft had het verdacht veel weg van wat er op het veld plaats vond.) Een handje, een hapje, een drankje, een plasje en dat was het dan. Wel gezellig, maar geen idee wat men hiermee nou precies aan moest en wat FC Twente van de gasten verwachtte. Weggegooid geld dus.

Zaterdagavond krijgt FC Twente weer hoog bezoek. En dan bedoel ik niet de Superboeren van de Graafschap of de bobo’s in de business club. Nee, ik heb het hier over de ruim 10.000 vaste klanten, die bij binnenkomst geen handje van de voorzitter krijgen, hun eigen hapje en drankje moeten betalen en tot de zolen in de zeik staan als ze een plasje moeten doen. Dat hebben ze er allemaal graag voor over, maar er staat zo weinig tegenover. Ze hebben de afgelopen twee, drie seizoenen vrijwel geen fatsoenlijke voetbalwedstrijd van hun favorieten gezien, maar ze blijven komen. En nu lopen ze nota bene het risico, dat elke wedstrijd de laatste kan zijn omdat de club op de fles dreigt te gaan (waarover op de eigen website vandaag overigens met geen woord wordt gerept). Wat een armoe! Gaat een miljardair uit Rijssen de geschiedenis in als de man onder wiens leiding de boel klapt? En moeten we straks achteraan sluiten in de rij van schuldeisers om ons geld voor het niet doorgaan van de laatste derie thuiswedstrijden terug te vorderen? Meneer Smit van Heracles, u heeft al veel geld gespaard door kunstgras in plaats van veldverwarming te nemen. Steek die centen maar in een tweede ring, die komt geheid vol als Twente omvalt. En dan verkopen we het Arke Stadion aan Hennie van der Most. Die maakt er gegarandeerd wat moois van.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.