Kapitalen op de bank

Richard Knopper, wie kent hem nog? Eens een veelbelovend talent bij Ajax, maar in de Arena nooit echt doorgebroken en tegenwoordig in dienst van Aris Saloniki. Gerard Wiekens, ook zo’n geval: in Nederland geen vaste waarde, maar intussen wel doorgedrongen tot de selectie van Manchester City in de Premier League. En wat te denken van Bobby Petta? Geen basisplaats in de Kuip, maar dankzij een handige zaakwaarnemer verkocht aan Celtic Glasgow. Zo zijn er meer profs, die kapitalen verdienen door vooral veel op de bank te zitten. Binnenlopen, heet dat in het kleedkamerjargon. Het businessmagazine Quote stelde deze week een elftal samen van grootverdieners in binnen- en buitenland (tussen haakjes de club en het jaarsalaris, in euro’s wel te verstaan):

Ed de Goey (Chelsea, 1.230.000,-).Winston Bogarde (Chelsea, 4.500.000,-).Bert Konterman (Glasgow Rangers, 1.130.000,-).Jurgen Dirkx (PSV, 370.000,-).Richard Knopper (Aris Saloniki, 870.000,-).Aron Winter (Ajax, 1.590.000,-).Martijn Reuser (Ipswich Town, 610.000,-).Theo Lucius (PSV, 590.000,-).Bobby Petta (Celtic Glasgow, 680.000,-).Gerard Wiekens (Manchester City, 630.000,-).Anthony Lurling (Feyenoord, 540.000,-).

In totaal 12.740.000 euro, oftewel gemiddeld 1.158.200 euro per persoon, met Winston Bogarde (“Lex Goudsmit”) als de absolute kampioen bij een maandloon van bijna 5 ton. Maar ook zo’n Jurgen Dirkx (nr. 31 in de PSV-selectie) krijgt per maand toch nog altijd ruim 30.000 eurootjes op zijn bankrekening bijgeschreven. Nou snapt u natuurlijk ook, waarom we die jongen nooit horen klagen. Een paar uur per dag trainen, tussen de middag een prima lunch, perfecte medische verzorging en lekker lachen met Hiddink: ik wist het wel.

Tip voor Richard Witschge: Saloniki. Goed weer, lekker eten, mooie competitie, fijne club. En over de prijs worden we het wel eens.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.