Peptalk

De 58-jarige Duitse kunstenaar Jörg Immendorf is onlangs betrapt op het bezit van verdovende middelen. Na een anonieme (!) tip deed de politie een inval in een suite van een Düsseldorfs hotel, waar hij werd aangetroffen temidden van negen prostituees en elf gram cocaïne. Tijdens een huiszoeking in de woning en het atelier van Immendorf vond men nog eens tien gram drugs en de beide mengsels bevatten in totaal zesenhalve gram zuivere cocaïne. De kunstenaar riskeert hiermee een gevangenisstraf van één jaar en zal waarschijnlijk ook zijn leerstoel aan de Düsseldorfse kunstacademie kwijt raken.

Even afgezien van de prangende vragen, wat één man van 58 in vredesnaam met negen prostituees in een hotelsuite moet aanvangen, wat dat wel niet kost en hoe je zo’n hoeveelheid drugs met z’n twaalven deelt: so what? Een kunstenaar mag van mij net zoveel gebruik maken van alle beschikbare stimulantia, als dat zijn fantasie, expressie en creativiteit bevordert. Ik zeg altijd maar zo: een beetje schilder hangt meer aan de bar dan in het museum. En zo heeft elke beroepsgroep qua consumptie zijn eigen criteria. U wilt niet weten hoeveel speed er in de IT-wereld omgaat. En dacht u nou echt, dat ze in de politiek, de media en de cultuur allemaal even clean zijn?

Misschien moesten de voetballers van het Nederlands Elftal ook maar eens aan één of ander pepmiddel gaan ruiken. Sjongejonge, wat was dat weer een gaap- en slaapverwekkende vertoning tegen onze zuiderburen. Hoe is het nou toch mogelijk, dat internationale toppers als Van Nistelrooy, Makaay, Hasselbaink en Kluivert voor hun clubs vrijwel wekelijks het doel treffen, maar namens Oranje niet veel verder komen dan een onschuldig schuivertje en een mislukte hakbal? Dat kan geen toeval meer zijn en er moet snel iets veranderen, anders lopen we Portugal mis en dat kunnen we er met de huidige economische recessie nu even niet bij hebben. Daarom stel ik voor, dat we onze vedetten in het landsbelang stijf van de dope het veld op sturen. Op één voorwaarde: ze moeten het zelf betalen, maar dat mag geen punt zijn, want ze hebben toch geld zat.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.