Sport Vandaag

Op de tv-pagina van de Twentsche Courant Tubantia, ergens vorige week, onder het kopje “Sport Vandaag”:

* NOS Sportjournaal, Nederland 2, 19.13-19.30 uur. In het NOS Sportjournaal is er aandacht voor de training van het Nederlands elftal dat zich voorbereidt op de belangrijke EK-kwalificatieduels tegen Oostenrijk en Tsjechië.

* NOS Sportjournaal, Nederland 2, 22.30-22.45 uur. In het NOS Sportjournaal is er aandacht voor de training van het Nederlands elftal dat zich voorbereidt op de belangrijke EK-kwalificatieduels tegen Oostenrijk en Tsjechië.

* NOS Studio Sport, Nederland 2, 22.45-23.15 uur. In Studio Sport is er aandacht voor de training van het Nederlands elftal dat zich voorbereidt op de belangrijke EK-kwalificatieduels tegen Oostenrijk en Tsjechië.

Je kunt dus niet ontkennen, dat onze jongens getraind hadden, en dat was te zien ook: Davids had zich terdege voorbereid op het uitverdedigen, van Bommel op de breedtepass, van Nistelrooy op het bidonwerpen, Overmars op de snelle wissel en de rest op spelhervattingen bij balverlies. Nee, dat komt wel goed met die play-off: Oranje plaatst zich voor Portugooaal, tenmiste: als Heel Holland Helpt.

Wat dat betreft is zelfs Louis van Gaal niet te beroerd om een duit in het zakje te doen en een helpende hand toe te steken. In de nabeschouwing op SBS 6 sprak de oud-bondscoach de troostende woorden: “De Tsjechen scheten ook van angst door hun broek heen”. En dat terwijl aanvoerder Frank de Boer zojuist verklaard had, de hele dag al last van diarree gehad te hebben. Maar ja, daar hadden die Tsjechen natuurlijk weer schijt aan. Waarmee maar gezegd wil zijn, dat Van Gaal soms ook stront in de ogen heeft: Oranje was gewoon shit.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.