Verkeerd beoordeeld

Op de officiële website van FC Twente, onder het kopje Tweede overwinning een feit: “In een wederom kolkend Arke Stadion won FC Twente met 2-1 van RKC Waalwijk. Al in de tweede minuut was het FC Twente dat op een gelukkige voorsprong kwam. Een terugspeelbal van Serghino Green werd door RKC-doelman Khalid Sinouh verkeerd beoordeeld, en hij zag de bal in het eigen doel belanden.” Wie voor deze tekst verantwoordelijk is, weet ik niet, maar hij of zij maakt zich, behalve aan een kwalijk staaltje van flagrante geschiedvervalsing, ook schuldig aan, laten we zeggen: oorspronkelijk taalgebruik. Wederom kolkend. Was het FC Twente dat. En hoe het mogelijk is, dat een terugspeelbal die passief verkeerd beoordeeld wordt, zichzelf actief in het eigen doel ziet belanden, willen we maar liever niet weten.

De geschiedvervalsing betreft natuurlijk de terugspeelbal in de tweede minuut, die niet door RKC-keeper Sinouh, maar door grensrechter, pardon: assistent-scheidsrechter Pool verkeerd werd beoordeeld. De man stond als een dolle met zijn vlag te zwaaien op een positie aan de zijlijn, vanwaar hij onmogelijk gezien kon hebben wat hij meende, dacht dan wel zich verbeeldde gezien te hebben. En wat we verder allemaal wél met eigen ogen gezien kunnen hebben, is dat FC Twente nog lang niet in vorm is. Nu is zulks reeds een paar jaar het geval, maar het wordt nu eens tijd dat dit gaat veranderen en daar ziet het helaas niet naar uit zolang deze trainer hardnekkig in zijn visie blijft geloven.

Typerend voor het beleid van Vandereijcken vond ik toch wel de wissel van Peter Niemeyer, die volgens mij één van de beste spelers van het veld was. Het was de zoveelste maatregel, waarmee hij de supporters verbaasde, maar het zal wel weer een kwestie van tactiek zijn geweest, die de gewone man boven de pet gaat. Vak P, de stem van het volk, heeft het intussen helemaal gehad en het spandoek “TIJD OM DE EIJCK TE KAPPEN!” sprak boekdelen. Zover hoeft het wat mij betreft nu nog niet te komen en voorlopig kunnen we het kappen misschien maar beter aan Gakhokidze overlaten. Sterker nog: ik hoop zelfs van harte, dat Vandereijcken tot inkeer komt en zijn spelers de vrijheid geeft om wat meer op de aanval te spelen in plaats van ze een defensieve opdracht mee te geven. Als hij daarin slaagt, dan zal ik de eerste zijn om te zeggen, dat ik hem in een wederom kolkend Arke Stadion verkeerd heb beoordeeld.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.