Candlelight

Gelukkig is er nog romantiek in de voetbalsport. Louis van Gaal is terug bij Ajax en tijdens de persconferentie droeg hij het volgende gedicht voor:

Hier, bij Ajax ligt mijn hartEen club fascinerend, altijd apartDoor velen genoemd naar GodenzonenVoor mij de bakermat van voetbaliconenMijn herinneringen gaan terug naar “De Meer”Ook daar heerste een bijzondere sfeerNu ga ik mijn gevoelens achternaEn treed technisch toe in de ArenaIn mijn levensfase is dit een nieuwe kansEn mijn jeugdliefde krijgt een nieuwe stimulansEn daarom klinkt het vol overgave uit mijn mondVandaag is de cirkel ècht weer rond

Dat klinkt mooi, maar ik heb exclusief voor deze website beslag weten te leggen op de originele tekst, die het uiteindelijk niet haalde:

Hier, bij Ajax zit het grote geldRonald Koeman heeft het me zelf verteldDe sterren verdienen hier miljoenenZelfs de junioren lopen er al naast hun schoenenMijn interesse gaat uit naar meer, meer en meerOok al heerst er hier geen enkele voetbalsfeerDus nu ga ik mijn portemonnee achternaEn maak ik nog een klapper in de ArenaNa Oranje en Barcelona had ik nergens nog een kansEn mijn jeugdliefde heette trouwens AnsDaarom is dit gedichtje grote flauwe kulU zit hier met z’n allen mooi voor lul

Dankjewel, Louis. En dan nu, speciaal voor jou: If You Leave Me Now van Chicago.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.