Drei Bier!

PSV-aanvoerder Mark van Dommel gisteravond na het fiasco tegen Deportivo La Coruna: “Het was een wedstrijd met weinig kansen, maar we hadden wel mogelijkheden tot een kans.” Heerlijk toch? Jammer genoeg weinig kansen, maar gelukkig wel mogelijkheden tot een kans. Een paar dagen eerder was het ook al smullen voor de linguistische fijnproever van het betere germanisme, en natuurlijk kwam dit hoogtepunt uit de mond van de heer E. Poelmann, voetbalcommentator bij Studio Sport. Het gebeurde zaterdagavond bij PSV-AZ, de Alkmaarse keeper ging horizontaal naar de kruising en jawel hoor, dit hapklare buitenkansje liet de verslaggever zich niet ontgaan en hij kopte de afgemeten voorzet keurig in: “Timmer moet zich strekken!” We hadden dus al de glansparade van de doelwachter, maar deze mag er ook zijn. Timmer moet zich strekken, die houden we erin.

Poelmann kan zo aan de slag bij zijn Duitstalige collega’s van de Sportschau, waar men overigens nog altijd ernstig in de ban is van de affaire-Völler. De verbale uitschieter van de Team-Chef dreunt nog na op de redactie, die diep is aangeslagen. Vooral de goedmoedige Moderator Waldemar Hartmann, die na het Tiefpunkt van Netzer alle Scheiss-Dreck van Völler over zich heen kreeg, oogt als een groggy bokser, die elk moment knock out kan gaan. Maar zijn populariteit is intussen wel met stip gestegen, nu hij dankzij Völler ook bekend staat als een gekend liefhebber van Weissbier. Het heeft hem zelfs al een typisch Duitse koosnaam opgeleverd: Weissbier Waldi. En dat bracht mij op het volgende idee: als ik producent van Weissbier was, dan wist ik het wel. Ik gaf onmiddellijk opdracht om een reclamefilmpje te laten maken, waarin Weissbier Waldi aan de bar zit tussen twee look-a-likes, links van hem Günther Netzer en aan de andere kant Rudi Völler. Waldi bestelt drie Weissbier, laat ze voor zich neerzetten en drinkt ze alledrie leeg. Reactie van Netzer: “Tiefpunkt”. Völler: “Scheiss-Dreck”.

Daar moet toch een mogelijkheid tot een kans in zitten.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.