Het dak op

In de Twentsche Courant Tubantia van vorige week vrijdag: “FC Twente volgt Niels Wellenberg”. Buitengewoon intelligent van de club, om dit nu al bekend te laten maken, terwijl de winterstop nog moet beginnen. En ontzettend attent ook van de redactie, om er bij te vermelden dat de talentvolle middenvelder van Go Ahead Eagles na dit seizoen transfervrij is. Dat zal de vraagprijs lekker opdrijven, moet de zaakwaarnemer handenwrijvend gedacht hebben, maar FC Twente heeft toch geld zat, dus wat zou dat. En inderdaad, Plageman en Munsterman moeten wat, tenminste, als men volgend seizoen ook de als uiterst lastig bekend staande uitwedstrijden in Zwolle en Volendam wil winnen.

En misschien moeten ze maar eens in Apeldoorn gaan kijken, waar de business club van AGOVV vorige week aan de lippen hing van Karel Aalbers. Jawel, de man die Vitesse met grote voortvarendheid en tot veler genoegen aan de rand van de afgrond heeft gebracht, is weer helemaal op de weg terug. Een come-back bij Vitesse, dat zien we later dan wel weer, maar voorlopig bestaat zijn missie uit de promotie van merkwaardige ideeën in het algemeen en Karel Aalbers in het bijzonder. De ideale club is in zijn ogen niets minder dan een “community” met een eigen reisbureau, een eigen verzekeringsmaatschappij en een eigen televisiezender. En nou mag u driemaal raden, wie dat allemaal moet gaan runnen. Juist: de FC Karel Aalbers United Forever.

Maar u moet niet denken, dat zijn zienswijze zich beperkt tot de horizon van de Veluwe. Ook in Shanghai is hij actief en wel als betrokkene bij de bouw van de “Futuredome”, een 300 meter hoog complex met een voetbalstadion, een ijshockeybaan, een hotel en een casino. Hetzelfde, maar dan op kleinere schaal, is hij van plan in Bonn. En ook voor Apeldoorn ziet hij grootse mogelijkheden in de vorm van een multi-functioneel gebouw, met op de begane grond een wielerbaan met een evenementencertrum, op de tweede laag een volleybalruimte en bovenop een voetbal-arena met een open dak. Wat de diepere gedachte is achter een combinatie van een wielerbaan met een evenementencentrum, het zal wel aan mij liggen, maar dat open dak getuigt daarentegen van een geniale eenvoud, waarmee Karel Aalbers eens te meer bewijst zijn tijd al die jaren ver vooruit geweest te zijn.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.