Oorlog in de 16

De sublieme drop-kick van Johnny Wilkinson, die het Engelse rugbyteam eind november de wereldtitel bezorgde, zal op de BBC helaas nog maar één keer vertoond worden: als Wilkinson later deze maand zoals verwacht gekozen wordt tot BBC’s Sportman van het Jaar. De internationale rugbybond, die de rechten heeft, wil er 6.500 pond per keer voor beuren, en dat hebben ze er bij de BBC niet voor over. Kijk, dat is nou een onderwerp waarmee een beetje columnist wel uit de voeten kan, over de waan van de dag en de macht van het geld. En toch zal het deze week die kant niet op gaan.

Deze week wil ik uw aandacht vragen voor de verschijning van mijn boekje “Oorlog in de 16”. Het is een uitgave van de Roskam, het Twentse weekblad waarin ik een column verzorg, maar het begint met mijn eerste “Linksbek” van 2 september 1996 in de Twentsche Courant Tubantia. Beide bladen waren zojuist gefuseerd en Gijs Eijsink, de toenmalige chef sport, zocht een externe medewerker voor het nieuwe sportkatern. Ik ben hem nog altijd zeer dankbaar, dat hij mij toen die kans heeft willen geven. En ik heb met heel veel plezier elke week een bijdrage geleverd, totdat het op 18 december 2001 mooi was geweest.

Ruim een jaar later had ik een afspraak met Han Pape van de Roskam en op 1 november 2002 mocht ik mijn eerste “Kopstoot” uitdelen. Intussen was deze website ook al enige tijd on-line en zo ontstond er een mooi voorraadje van columns, die het bundelen wel waard leken. Nu is het zover en eind deze week rolt het boekje van de persen. Namens de hoofdredacteur van de Roskam mag ik u van harte uitnodigen voor een bijeenkomst op donderdag 18 december vanaf 16.00 uur bij Café de Geus aan de Oude Markt 2 in Enschede. Het begint met de bekendmaking van de Twentse Bestuurders-Top-25, gevolgd door een presentatie van mijn boekje (en dat van mede-Roskam-columnist Erik Endlich) en de Urbi et Orbi van Han Pape voor Twente en de rest van de wereld. Van harte aanbevolen!

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.