Beneden pijl

Onze minister-president heeft “in principe” geen bezwaar tegen het voorstel om foto’s van veelplegers op het internet te zetten. In dit verband stel ik voor om het plaatje van Jan Peter Balkenende aan de nasi bij onze jongens in de desert dan ook maar op het wereldwijde web te plaatsen. Het beeld van Kuifje in Irakistan, met die enorme opscheplepel heel ver weg van moeders pappot, verdient absoluut de eeuwige roem van mondiale verspreiding. En misschien kan iemand dan meteen even een foto nemen van LPF’s eigen draaideurcrimineel Eerdmans, die zich tot en met donderdag 15 januari vrijwillig in een meermanscel heeft laten opsluiten om aan den lijve te ondervinden hoe dat is, met twee man op een cel. Ik weet niet wie zijn celgenoot is, maar als ik hem was, dan zou ik blij zijn als het vrijdag 16 januari wordt.

Over proefballonnetjes gesproken: FC ADO Den Haag gaat na de winterstop in samenwerking met TNO beginnen aan een experiment met gelaatsherkenning. De club hoopt hiermee de rijen voor het stadion te verkorten. Nu moeten de toeschouwers zich eerst legitimeren, waarna de controleurs op een lijst nakijken of ze een stadionverbod hebben. Een aardig idee, maar gelet op het recente voorval van die Haagse supporter met burgemeester Deetman (u weet wel, van die foto op het internet) stel ik een ander systeem voor en wel dat van de geslachtsherkenning. Als je je dan toch met je club moet identificeren, dan kun je maar beter met z’n allen voor lul staan, nietwaar? Bovendien krijgen Haagse voetbalfans er doorgaans wel een kick van, als hun broek ergens van af zakt.

Nog een Hagenees, die ernstig voor schut ging, was natuurlijk Raymond van Barneveld. Onze topdarter liet zich in de Lakeside van Frimley Green, zijn domein nota bene, wegwerpen door een transpirerend biervat genaamd Andy Fordham, die behalve zijn pijltjes ook al zijn tweehonderd kilo’s in de strijd gooide. En met succes, kennelijk, want Barney klaagde na afloop over het feit, dat het podium op en neer bewoog onder het gewicht van zijn waggelende tegenstander, wat weer ten koste ging van zijn concentratie. Bovendien werd hij afgeleid door een blaadje van zijn notitieblokje, dat hij vanuit zijn ooghoek zag wapperen. En zo was er van alles mis met de randvoorwaarden, wat ze bij ons thuis ook wel “smoesjes” noemen. Nee Barney, je kunt het overal op gooien, maar deze excuses zijn toch echt beneden alle pijl.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.