Fla-Flu

RTL 4 en SBS 6 mogen het dan blijven proberen, en let wel: van mij mogen ze, maar Studio Sport blijft toch het ijkpunt van de week. Zondagavond zeven uur met het bord op schoot, wie is er niet mee opgegroeid? En het is natuurlijk helemaal ideaal, als je de uitslagen nog niet weet, maar met al die sms’ende jeugd van tegenwoordig valt dat niet mee vandaag de dag. “Feyenoord-Twente 3-2, pap!” Mooi jongen, je wordt bedankt. Overigens: zo’n uitslag lijkt nog heel wat, maar als je het in de samenvatting ziet, dan weet je dat het woensdag voor de Amstel Cup alleen maar beter kan gaan. Weliswaar zonder Collins John, maar met Simon Cziommer er weer bij en die weet wat het is om tegen Feyenoord te scoren.

Het is bovendien heel leerzaam voor je algemene ontwikkeling, het wekelijkse televisiehoogtepunt. Tom Egbers, die steeds vaker de functie van Mart Smeets als anchor man mag overnemen, kondigt de wedstrijd Groningen-Volendam aan en voegt daaraan toe: “Niet bepaald Fla-Flu”. Ho, wacht even! Heeft de Ster nu ook al zendtijd in Studio Sport? Fla-Flu: wat is dat voor iets? Een nieuw toetje met lekvrije schenktuit? Fla-Flu. Een nieuw soort chips in een handige flacon met fluorescerende dipsaus? Fla-Flu, het lijkt heel wat, maar wat heeft het met voetbal te maken? En ineens weet je het: Fla-Flu, dat is jargon voor Flamengo-Fluminense, de Braziliaanse variant van Ajax-Feyenoord. En inderdaad, ik kan me niet voorstellen, dat ze het in het land van de eeuwig swingende voetbalsamba over Gro-Vol hebben als ze een topper bedoelen.

Maar: wij hebben Nec-Nac!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.