Indoorgravel

Wat me nog het meeste stoort in de discussie over het al dan niet uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers, is de term “schrijnende gevallen”. We hebben het hier dus over medemensen, die vaak al zo’n tien jaar in Nederland wonen, hier kinderen hebben gekregen, netjes belasting betalen, volledig ingeburgerd zijn en in hun geboorteland geen kant op kunnen. Heb je dat allemaal bereikt, dan ben je dus een “geval”. Weliswaar “schrijnend”, maar toch. Een geval. Een dossier. Een akte. Een document. Kortom, een nummer. Maar ja, wat wil je ook anders, in een land dat de vader van onze vorstin de kans geeft om via een open brief aan de Volkskrant, opgesteld door een bevriende gladjanus die ooit aan het hoofd van de RVD heeft gestaan, deftig om de hete brei heen te draaien. Een onwettige dochter? “Ik heb kennis genomen van alle publiciteit over haar, maar juist in deze zaak verkeer ik niet in de positie om hierover iets te zeggen.” Dat roept dus weer onduidelijkheid op over de vraag, in welke positie hij verkeerde toen hij de daad verrichtte. En dan moeten we de rest van dat epistel zeker ook op zijn woord geloven? Dacht het niet.

Nee, dit land is zo langzamerhand echt niet meer te redden. Spelen we voor de Davis Cup tegen een stelletje bij voorbaat kansloze Canadezen, dan pleuren we een hal in Maastricht vol met indoorgravel, terwijl onze nummer één Sjeng Schalken het liefst op hardcourt speelt. Enfin, het ging allemaal goed, maar Paul Haarhuis zijn we nu dus definitief kwijt, en dat is natuurlijk erg jammer. Ook erg jammer: de kwaliteit van sommige verslaggevers bij Langs de Lijn. Dit geldt dan met name voor degene die zondag meldde, dat de scheidsrechter voor de laatste keer floot, want “hij ziet het voor gedaan”. Of deze variant op “het voor gezien houden” binnenkort ook voor PSV-trainer Guus Hiddink geldt, zal eind deze week blijken. Voorlopig is hij nog vol goede moed, getuige zijn wijze woorden in dezelfde uitzending van de NOS: “In de eerste helft speelden we een puike eerste helft”. Al moest hij later zelf ook wel toegeven, dat ze in de tweede helft een stuk minder puike tweede helft speelden.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.