Alles komt goed

De Tweede Kamer wil het vragenuurtje afschaffen, ING-topman Ewald Kist verrijkte zichzelf vorig jaar met een riante loonsverhoging van 64% en Aad de Mos is opgestapt als trainer van Al Hilal in Saudi-Arabië. Ik bedoel maar: het komt allemaal goed. De betreffende motie zal het niet halen, Wim Kok danst als ING-commissaris nu ook al dapper mee in de amechtige aanbidding van het gouden kalf en één van Nederlands kleurrijkste voetbaltrainers kan weer een leuke afkoopsom aan zijn rijke verzameling toevoegen.

Ook de gevolgen zijn uiterst voorspelbaar: tijdens het volgende vragenuurtje in de Tweede Kamer is het als van ouds dringen voor de camera, de heren Kist en Kok nemen tegen een passende onkostenvergoeding zitting in de commissie ter bevordering van het behoud van de normen en waarden en bij de EK in Portugal worden de analyses voor en na de wedstrijden verzorgd door een werkloze voetbaldeskundige met een licht Haags-Belgisch accent. Nogmaals: het komt allemaal goed, maakt u zich vooral geen zorgen.

Of het met FC Twente dit seizoen ook allemaal goed komt? Na gisteravond is nog maar één datum van belang, en dat is zondag 23 mei, aanvang 18.00 uur. “En we gaan met z’n allen naar de Kuip” zongen we samen op het plein en in de trein na die zinderende reeks van penalties, waarin ik overigens alle vertrouwen had toen ene Seedorf zich namens NAC bij scheidsrechter Weegereef meldde. Maar natuurlijk verdient keeper Paauwe alle lof voor de fraaie reacties, waarmee hij die twee strafschoppen stopte. En N’Kufo kan zijn blessure nu in alle rust laten genezen. Utrecht en Groningen uit, Volendam thuis, RBC en ADO uit: allemaal niet belangrijk. Zondag 23 mei, aanvang 18.00 uur: N’Kufo olé! En alles komt goed.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.