Niet naar Vitesse

Na de spectaculaire wedstrijd tegen AZ heeft mijn zoontje de screensaver van mijn PC opgetuigd met de tekst “FC Twente is oké!” Niet alleen op het veld gebeurt er overigens meer dan ooit, ook daarbuiten is er van alles loos. Zo schreef ik in mijn vorige column, dat Sjakie Polak hoognodig toe was aan een persoonlijk succesje om zichzelf in de kijker te spelen. Een dag later meldden de kranten, dat zijn zaakwaarnemer een mooie club voor hem gevonden had: ADO Den Haag, terug naar zijn roots. Ik denk, dat dit voor iedereen het beste is: voor ADO Den Haag, dat er een speler bij krijgt die zich in ieder geval thuis voelt daar in die mooie stad achter de duinen, voor FC Twente, dat natuurlijk niet gebaat is bij een ontevreden bankzitter, en voor Sjakie zelf, die zichzelf met één geslaagde penalty tegen Vitesse onsterfelijk gemaakt dacht te hebben en daarmee een iets te grote broek aantrok.

Weer een dag later stond in de Tubantia, dat Spira Grujic de club gaat verlaten. Op de officiële website van FC Twente wordt hierover met geen woord gerept en dat is meestal een teken, dat ze het zelf ook niet helemaal netjes vinden wat ze aan het doen zijn. Volgens de persberichten was er sprake van een passend aanbod, maar de speler was woedend. Hij had er van zijn kant alles aan gedaan om te kunnen blijven, daar had niets tegenover gestaan en dus voelde hij zich vernederd. Zoals zo vaak zijn er in dit soort situaties, anders dan bij Polak en ADO, alleen maar verliezers: FC Twente staat te kijk als een benepen boekhouder en Spira Grujic had een beter afscheid verdiend, met bijvoorbeeld een mooie benefietwedstrijd, zoals ze dat in Engeland met echte vedetten doen. Maar dat hij een keer weg moest, valt niet te ontkennen. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Bovendien: hij speelde de laatste tijden niet mee en we hebben hem eerlijk gezegd niet eens echt gemist. Wat dat betreft is het voetbal net zo spijkerhard als Grujic zelf. Dit neemt natuurlijk niet weg, dat we met hem het beste voor moeten hebben. Dat zijn we gewoon aan hem verplicht, dus Spira, het ga je goed. Zoek een nieuwe club, niet te groot, niet te klein. Maar ga niet, ik herhaal: ga niet naar Vitesse!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.