Nieuw: Tubantia Light

“Eindelijk in de armen van K3” kopte de Twentsche Courant Tubantia van 7 maart. De eerste serieuze zondagskrant sinds mensenheugnis opende met een grote kleurenfoto van een zekere Kristel, die zo te zien nogal enthousiast werd begroet tijdens een kids-concert in Condor City. Even dacht ik, dat het 1 april was, maar nee, dit was ‘m dus echt: de lang verwachte primeur van “de zondag zal nooit meer hetzelfde zijn” zoals de advertentiecampagne ons allen had beloofd. Ik verzamel sinds een paar jaar exemplaren van voorpagina’s met verslagen van historische gebeurtenissen (de moord op Pim Fortuyn, New York elf september, de dood van Willem Wilmink, de val van Saddam Hoessein), maar ik heb op de één of andere manier niet het idee, dat de foto van Kristel in dit rijtje thuishoort.

Ook qua sportnieuws heeft de zondagskrant mijn hart (nog) niet gestolen. Veel korte berichten en wedstrijdverslagen als “Willem II in slotfase nog langs FC Groningen. Met twee late doelpunten heeft Willem II de zege gepakt tegen FC Groningen. Denneboom scoorde in de 82 –e minuut en Hadouir in blessuretijd. Verdiend was de winst allerminst.” Punt. Uit. Kortom, de tactiek van lange halen snel thuis, en niettemin leest dat niet echt vlot weg. Terwijl de zondag voor veel mensen (niet-actieve sporters, bijvoorbeeld) toch een uitgelezen gelegenheid is om lekker languit weg te dromen bij een mooie achtergrondreportage of een gedegen diepte-interview, maar dat zit er kennelijk niet in. Het moet snel, zappend, veilig en vooral niet te diepgravend. Een light-krant met het minimum aantal calorieën aan geestelijke bagage. Nee, ik had het liever anders gezien, maar we moeten hier terugvallen op een aloud sportcliché: die haalt de kerst niet.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.