Een stukje spanning

Vitesse-trainer Edward Sturing voelde voor de (deze keer extra) beladen derby tegen NEC wel “een stukje spanning” in de groep. Niks tegen Sturing, overigens, maar van mij mag Vitesse de nacompetitie in. Lekker spannend. En dan alsnog degraderen, die lekke luchtbel van Karel Aalbers, dat zal ze goed doen daar in dat deftige Arnhem. Trouwens, over lucht gesproken: het laatste beetje stukje spanning, dat er bij FC Twente na de hoopgevende vertoning van vorige week tegen Willem II nog enigszins in zat, was tegen Roda JC al snel weer ver te zoeken. Op zo’n manier raak je niet alleen nooit goed ingespeeld voor de grote dag van 23 mei, maar jaag je ook je hondstrouwe publiek in de gordijnen. Zelfs de trommels van Vak P roffelen niet meer twee keer drie kwartier. En hoezo 13.000 bezoekers? Tel de lege stoeltjes en trek je conclusies. Datzelfde is ook gedaan door Chris van der Weerden, die er zaterdagavond weer eens op gênante wijze door zijn directe tegenstander werd uitgelopen. FC Twente kan het niet met hem eens worden, maar de rechtsback is vol goede moed over zijn sportieve toekomst getuige zijn uitspraak in de krant (“ik vind wel een club”). Aan z’n assist op Cristiano te zien is ie al rond met Roda JC.

PS: vanwege technische (virus-)problemen is deze column korter dan normaal en verschijnt hij enkele dagen later dan de bedoeling was. Mijn excuses hiervoor.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.