Leeuwen uit één stuk

Tweede Kamer-leden laten zich met hun echtgenotes fêteren door de regering van Taiwan, Jesus Gil y Gil, de capo van Atletico Madrid, wordt getroffen door een beroerte en de eerste Nederlandse soldaat komt in een body bag terug uit Irak. Waarom doen deze, op zichzelf toch ernstige berichten me niet zoveel als ze eigenlijk misschien wel zouden moeten doen? Omdat de dingen gaan zoals ze gaan. Veel politici zijn nu eenmaal hopeloze gevallen van baatzuchtige ijdelheid (minister Rita Verdonk komt met een laag uitgesneden truitje naar Barend & Van Dorp om haar beleid uit te leggen; alsof dat daarmee minder erg wordt), een ongezonde levensstijl eist vroeg of laat gegarandeerd zijn tol (zie ook: Diego Armando Maradona) en het is al een tijd lang redelijk heftig oorlog in Irak, althans: niet pluis. Kortom, de dingen gaan zoals ze gaan.

Soms gaan de dingen evenwel onverwachts een andere kant op. In mijn column van 20 april schreef ik over de strafmaatregel van de FIFA tegen het nationale elftal van Kameroen. De Ontembare Leeuwen hadden tijdens het toernooi om de Africa Cup in een eendelig tenue gespeeld en daarom moeten ze de kwalificatie voor de WK van 2006 met zes punten achterstand beginnen. Ik verbaasde me daarover, en vooral over de geringe ophef die daardoor ontstond. Dacht ik. Totdat één van u mij attendeerde op de website www.myindomitablelions.com, zo geheten vanwege de bovenvermelde bijnaam van Kameroen. Van harte aanbevolen, niet alleen om uw reactie te geven op de belachelijke sanctie, maar ook om alles te weten te komen over het hoe en waarom van deze nieuwe ontwikkeling in de voetbalkleding. En nieuwe ontwikkelingen, daar houden ze niet van bij de FIFA. Daar gaan de dingen zoals ze al járen gaan.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.