EK Toto (3)

We missen vrijwel geen wedstrijdminuut, maar die ellenlange voor- en nabeschouwingen komen ons zo langzamerhand de neus uit. Vorige week zat Johan Cruyff met Franz Beckenbauer in de studio van het ZDF (met oranje dopjes op de microfoons!) en toen hij in het Duits het woord nam, konden ze er bij Teletekst op de beloofde ondertitelingspagina niet veel meer van maken dan: “Hij spreekt Duits.” De NOS maakte het vrijdagavond zo mogelijk nog bonter door Jack van Gelder aan één tafel met Harry Vermeegen te zetten. Ik heb niet gekeken, zoveel onsmakelijkheid kan mijn tere gestel niet aan.

Terug naar de orde van de dag: de EK-voorspellingen van Pim Bonder. Wim Kan zei het al: “Voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat.” Johan Cruyff na Nederland-Duitsland: “Dit is een toernooi en dan heb je met uitslagen te maken.” Nou, de heren worden bedankt: bij Engeland-Zwitserland (2-0) en Bulgarije-Denemarken (0-1) zaten we er één doelpunt naast (3-0 c.q. 0-2). Voor de rest? Laat maar zitten. Gauw door met de prognoses voor de volgende wedstrijden:

Spanje-Portugal 2-1Rusland-Griekenland 1-0Kroatië-Engeland 0-2Zwitserland-Frankrijk 0-2Italië-Bulgarije 2-0Denemarken-Zweden 1-0Nederland-Letland 3-1Duitsland-Tsjechië 1-0

Conclusie: onze geplande kwartfinales waren Spanje-Engeland, Frankrijk-Portugal, Italië-Duitsland en Nederland-Denemarken. Daarvan behoort alleen Spanje-Engeland nog tot de mogelijkheden, let wel: tot de mógelijkheden. Je kunt dus wel stellen, dat het betere balgevoel de Bondertjes even in de steek gelaten heeft. Maar u gunt ons vast wel een herkansing voor het vervolg van de EK vanaf de echte kwartfinales, meteen na Nederland-Letland. (PS: deze tekst is op zondag 20 juni vóór 20.00 uur op de site gezet.)

EK-elftal na de eerste 16 wedstrijden: Kolinko; Puyol, Helveg, Wörns, Edman; Valeron, Galasek, Zidane, Ballack; Prso, Rooney. EK-hoogtepunt: het doelpunt van Jesper Gronkjaer. EK-dieptepunt: de wissel van Arjen Robben. Vervolg: donderdag 24 juni.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.