Komkommertijd

Uit de Volkskrant van 6 juli: “Acht roeisupporters uit Delft aangehouden”. Amsterdam – De politie heeft acht Laga-supporters uit Delft aangehouden. Zij worden ervan verdacht op 11 april bij de Varsity-wedstrijd een Amsterdammer te hebben gemolesteerd. De 25-jarige roeier werd in elkaar geschopt en bewusteloos in het water gegooid. Hij werd door omstanders gered.

Uit de Volkskrant van 7 juli: “Slechts twee Ajax-fans voor rechter na rellen”. Amsterdam – Van de tientallen Ajax-supporters die betrokken waren bij de rellen na afloop van de wedstrijd Jong Ajax-Jong Feyenoord op sportpark De Toekomst in Amsterdam, hoeven er maar twee voor de rechter te verschijnen. De andere zeventig gaan wegens gebrek aan bewijs vrijuit.

Uit de Volkskrant van 8 juli: “KNVB ziet niets meer in beroep Van Nistelrooij”. Amsterdam – De KNVB heeft het beroep, dat eerder deze week was aangetekend tegen de door de UEFA opgelegde straf aan Ruud van Nistelrooij wegens belediging van de scheidsrechter tijdens het EK, ingetrokken. De bond besloot hiertoe nadat duidelijk is geworden dat de UEFA tijdens het beroep een hogere straf zal vorderen.

Drie conclusies: roeien is een gevaarlijke sport (je kunt er namelijk bij verdrinken), het Openbaar Ministerie in Amsterdam is geen knip voor de neus waard (op het internet kun je uitkiezen welke video’s je van die avond wilt zien) en de UEFA is een criminele organisatie (met Blatter als capo di tutti capi).


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.