Knuppel Henkie

FC Twente-voorzitter Johan Plageman bevestigt tegenover Twentevisie van deze maand, dat Blaise N’Kufo met een jaarsalaris van 300.000 euro tot de grootverdieners in de selectie behoort. Per wedstrijd toucheert hij dus zo’n 8.820 euro en dat was zaterdagavond tegen Willem II niet alleen snel verdiend, maar ook nog eens 8.820 euro te veel. De spits had kennelijk een baaldag opgenomen en maakte zich op gênante wijze schuldig aan een opzichtige vorm van werkweigering. Als dat zo doorgaat, zal de marktwaarde van de Afrikaanse Zwitser snel dalen en kunnen de twee eigenaren, Guus Brandriet en Henk Lunter, naar hun centen fluiten. Misschien moeten de twee sponsors maar eens gaan smoezen met hun Almelose collega-ondernemer Henk Bolk van het gelijkname expeditiebedrijf. Die weet wel raad met onwillige werknemers, van wie er binnen zijn organisatie één rondloopt, die verdacht wordt van het vernielen van een autoband ter waarde van 600 euro. De directeur roept zijn personeel op “de dader snel te vinden en vervolgens met hem af te rekenen. Neem hem mee naar een lege container en bewerk hem met een honkbalknuppel. Honderd euro voor elke rake slag.”

Honderd euro voor elke rake slag: zes keer meppen, en de schade van die lekke band is er weer uit, maar zoveel verdient Blaise N’Kufo bijna per minuut zuivere speeltijd. Wat dat betreft is die Bolk dus maar een ordinaire vrek, die zich ook nog eens ontstemd toont over het feit, dat zijn intern bedoelde brief de krant heeft gehaald. Hallo Almelo: als de complete Troonrede al een week voor Prinsjesdag uitbundig doorlekt, waarom zouden we het hier in Twente dan drooghouden? Wie dat denkt, heeft de herseninhoud gelijk aan die van een lege autoband ter waarde van 600 euro. Maar voor de rest is Knuppel Henkie helemaal mijn man: aanpakken die handel! Dus zaterdag 2 oktober, voor de wedstrijd tegen Roda JC, allemaal de knuppel mee (hockeysticks: ook goed) en na afloop, als die volgevreten kutvedetten weer eens geen waar voor hun geld hebben gegeven, met z’n allen lekker matten op het stadionplein. De lege containers worden kosteloos naar Enschede vervoerd en beschikbaar gesteld door de firma Bolk Transport te Almelo.

Bolk Transport, voor al uw onbenul.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.