Vieze schoenen

De plannen van travestiet Kelly om een homobordeel te beginnen, een foto van minister Zalm arm in arm met Katja Schuurman bij de première van de film Cool! en een deel van Glanerbrug in rep en roer vanwege een al dan niet bijtgrage hond, genaamd Rex. Een willekeurige greep uit het nieuwsaanbod op de voorpagina van de Twentsche Courant Tubantia de dato 14 september doet de kritische lezer vermoeden, dat in de concurrentiestrijd met de regionale Telegraaf kennelijk alles geoorloofd is. U moet derhalve niet vreemd opkijken, wanneer u morgenochtend wordt geconfronteerd met een diepgravende achtergrondreportage over de grieperige cavia van uw buurman. Des te merkwaardiger, dat onderstaand bericht niet op de voorpagina van vandaag kon worden aangetroffen:

“Spoorloos. Wittislingen (DPA) – Het complete nationale handbalteam van Sri Lanka is tijdens een trainingsstage in Duitsland spoorloos verdwenen. De in totaal 23 spelers en begeleiders hebben vermoedelijk de benen genomen naar Frankrijk. Het team was een paar dagen geleden neergestreken in Beieren en te gast bij TSV Wittislingen. Maandag waren ze ineens allemaal weg. Aanvankelijk dacht de politie dat de gasten waren verdwaald tijdens een boswandeling. Een zoekactie leverde geen resultaat op. Uiteindelijk werd in het hotel een “afscheidsbriefje” gevonden, waarin stond dat ze naar Frankrijk waren gevlucht, omdat ze niet meer terugkonden naar Sri Lanka.”

Een compleet nationaal handbalteam dat spoorloos verdwijnt. Verdwalen tijdens een boswandeling. Een zoekactie zonder resultaat. Vluchten naar Frankrijk. Niet meer terug kunnen naar Sri Lanka. Een “afscheidsbriefje” in het hotel. Overigens, de Volkskrant berichtte ook nog, dat dit “tussen de vieze schoenen” werd gevonden. Waarom stond dit niet in de Twentsche Courant Tubantia? Van wie waren die schoenen? Hoe vies waren ze? Wat wordt hier verzwegen? Kortom, je hoeft geen topjournalist te zijn om onmiddellijk in te zien, dat je met al dit nieuws goud in handen hebt voor een mooie vette opening van je ochtendkrant. Daar worden je lezers wakker van. En bovendien: handballers die de benen nemen, zonder schoenen nog wel, dat is op zich toch al voorpaginanieuws?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.