De F-side

Als je een uitnodiging krijgt voor een rondje mountain-biken met Hennie Kuiper door het Lutterzand, dan laat je dat buitenkansje natuurlijk niet lopen. Vorige week zaterdag was het zover en het werd een prachtige middag, met als absolute hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) de klim naar de Paasberg, waar het uitzicht (eveneens letterlijk en figuurlijk) adembenemend is. En dan besef je je ook nog, dat je in het gezelschap verkeert van Overijssels Sportman van de Eeuw. Natuurlijk is zo’n verkiezing arbitrair, maar in dit geval kan ik er prima mee leven. Dat was wat mij betreft wel even anders met de verkiezing van de Grootste Nederlander Aller Tijden. Appels en peren, wat u zegt, maar toch: toen Pim Fortuyn nummer één dreigde te worden, heb ik gisteren voor het eerst in mijn leven gestemd op Standpunt.NL tegen de stelling, dat deze voorspelling terecht was. Tot mijn niet geringe verbazing was 86% het met mij eens en met een gerust gemoed wachtte ik de uitslag af. Het zou dus niet zo zijn, dat de titel ging naar een pedante paljas, die het verweesde vaderland niet veel meer heeft nagelaten dan een tragische erfenis van verkeerde stropdassen, Winnie de Jong, merkwaardige broers, Mat Herben en foute vastgoedjongens. Intussen is gebleken, dat je met een tragische erfenis van verkeerde stropdassen, Winnie de Jong, merkwaardige broers, Mat Herben en foute vastgoedjongens toch kunt worden verkozen tot Grootste Nederlander Aller Tijden, boven Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands, hetgeen veel zegt over de algehele staat van volstrekte waanzin, waarin we met z’n allen zijn komen te verkeren. Denk nog één keer aan die grimmige blikken op de F-side in de KRO-studio en kom met mij tot de conclusie, dat we een volk van geitenbreiers zijn.

Ik overweeg emigratie naar een huisje in het Lutterzand.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.