Talen naar Talpa

Toen ik zondagmorgen wakker werd en opstond (in die volgorde, dat nog wel), wist ik het al: FC Twente zou het die middag tegen Ajax zonder mij moeten doen. Met zo’n conditie (natte neus, droge hoest, dikke ogen) had ik in het tochtige Arke Stadion niets te zoeken. Goed nieuws voor m’n dochter, die nu gezellig samen met mijn kaartje en haar nichtje mocht gaan hopen op een invalbeurt voor Woutje Brama, want lekker kontje.

Intussen ging ik op zoek naar een alternatief om de wedstrijd toch live te kunnen volgen. Optie één: een bevriend elftalgenoot met Canal Plus. Ja hoor, ik was welkom. Kom ik daar, heeft hij Nickelodeon erop staan. Ja, zegt hij, het komt toch op Talpa? Nee, zeg ik, het komt op Canal Plus. O, zegt hij, dat heb ik twee weken geleden opgezegd, sorry, was ik vergeten. Wat te doen?

Optie twee: een ander bevriend elftalgenoot met Canal Plus. Ja hoor, we waren welkom. Komen we daar, heeft hij alles aan staan, maar op geen van drie de Canal Plus-versies beelden van FC Twente, laat staan van Ajax. Dan valt het kwartje: blijkt de wedstrijd live op Versatel te zijn, wat we geen van drieën wisten. We konden kiezen tussen West Bromwich Albion-Sunderland en Real Madrid-Cadiz. Nog een kleine zes uur te gaan voor De Wedstrijden. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zozeer naar Talpa zou verlangen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.