Hei-Mat

De vraag is niet alleen, of moslims wel of geen gevoel voor humor hebben. Dat opgefokte gedoe over een paar flauwe Deense cartoons is natuurlijk bespottelijk, maar het zegt meer over de griezelige lieden, die deze hysterische hetze organiseren en regisseren dan over degenen die nu krijsend de straat opgaan. En als we aan de duistere grillen van deze politieke saboteurs gaan toegeven, dan is het einde van de vrijheid nabij. (Dat geldt ook voor u en voor uw hypocriete kliek, meneer Bush.) Een land boycotten vanwege een paar flauwe cartoons: hoe laf kun je zijn? Wat mij betreft gaan we deze zomer allemaal met z’n allen op vakantie in Denemarken.

Of naar Duitsland, natuurlijk, want daar vindt zoals bekend het WK voetbal plaats. En dat evenement maakt bijna net zoveel emoties los als die paar flauwe cartoons uit Denemarken. Sterker nog: het zou me niet verbazen, dat we binnenkort ernstig moeten gaan vrezen voor de ruiten van onze ambassades in de moslimlanden, want de één of andere Jan Jurk is op het lumineuze idee gekomen om oranje burka’s te produceren en deze, inclusief rugnummer, voor 25 euro op het internet in de aanbieding te doen. Bij de KNVB is de standaard Pavlov-reactie “nodeloos provocerend”, maar het Contactorgaan Moslims en Overheid ziet ze als “het toppunt van integratie.” Bent u ook zo benieuwd of de ayatollah’s van deze wereld daar de humor ook van in zien?

Toch zijn moslims niet de enigen, bij wie de aanwezigheid van enige aanleg voor zelfspot serieus in twijfel wordt getrokken. Duitsers hebben op dat gebied ook een dubieuze reputatie hoog te houden en daar maken sommigen dan weer ernstig misbruik van, vooral in het kader van het WK voetbal. Beleefden we enkele weken de introductie van de oranje nazi-helm, intussen is er ook de Hei-Mat: een ribmat, voorzien van Duitse vlag en moderne adelaar, à raison van 14,95 euro aan te schaffen op hei-mat.nl. Er zijn er al 7.500 verkocht, waarvan enkele tientallen nota bene in de Heimat zelf. Als dat een garantie is, dat de Mannschaft straks net zo makkelijk vrijwillig over zich heen laat lopen, dan koop ik er ook één. Maar ja, het blijven Duitsers.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.