Het N-woord

Ze houden de schijn nog aardig hoog, daar in Almelo, maar ik kan u uit betrouwbare bron verzekeren, dat ze ‘m aan de Stadionlaan zo langzamerhand knap beginnen te knijpen. Het leek zo mooi, in dat eerste jaar op de wolken van de promotie, met af en toe een stuntje tegen de grote jongens, totdat de klad er in kwam en de vermaledijde vijftiende plaats steeds dichterbij raakte. Het lijkt er verdacht veel op, dat ze tegen de verkeerde ploegen de punten hebben gepakt, die ze bij de directe concurrentie hebben laten liggen. Gelijkspelen tegen PSV en AZ is natuurlijk heel leuk, maar als je thuis van ADO verliest en daarmee een vrije val inzet, dan komt de nacompetitie vanzelf in beeld. Maar waag het niet om het N-woord te noemen, want dan slaan ze spontaan op tilt. Ze moeten er niet aan dénken. En ik verwacht ook niet, dat ze het gaan redden, als het onverhoopt daadwerkelijk zo ver komt.

Als ze zaterdag winnen van Sparta, is de redding nabij. Ik zal er bij zijn, in die oergezellige business club, waar ik af en toe gratis naar binnen mag in ruil voor het schrijven van de advertenties voor de thuiswedstrijden. Eén van de vaste rubrieken bestaat uit de voorspellingen van enkele deskundigen rondom de club: Patrick namens de supporters, Dinant de secretaris, Hanneke van de PR, Herman van de supportersvereniging en vooral: Martin, de lokale Hubo-held, tenminste, als hij daarvoor de tijd kan vrijmaken, want hij schijnt dag en nacht op de club rond te hangen en is uit en thuis altijd van de partij. De andere vier panel-leden reageren per mail, maar Martin belt zijn prognoses door, bij voorkeur tergend vlak voor de deadline. Vorig jaar hadden we hem tuk, het was 1 april, volgens Martin zou het zogenaamd 16-0 voor Volendam worden en dat mocht wel in de krant. Zaterdag is het weer 1 april, en ik hoop voor Martin, en voor Heracles, dat zijn voorspelling (3-0 winst) geen mislukte grap wordt. Maar het mag ook 2-0 worden.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.