Talkshow

Zo is het spel en zo zijn de regels? Dat is inderdaad nog maar de vraag. Kan iemand mij bijvoorbeeld uitleggen, waarom een landelijke politicus verregaande conclusies trekt uit een nederlaag bij stedelijke verkiezingen, en daarna wordt opgevolgd door degene die de verliezende campagne organiseerde? Deze oplossing lijkt me bijna net zo logisch als het uitnodigingsbeleid ter redactie van Barend & van Dorp, waar men op het idee kwam om het nieuwe boek van Gerrit Komrij te laten bespreken door het duo Joling en Gordon. Op zich al een rampzalige gedachte, maar in combinatie met het poepthema van Komrij’s meest recente druk(!)werk extra luguber, mede gelet op de anale aandriften en scatologische zuchten van beide shownichten, die schijt hebben aan fatsoen en goede smaak.

Nee, dan besteedde ik mijn kostbare avonduren liever aan een andere talkshow, en wel met Johan Derksen in de kantine van Sportclub Enschede, afgelopen dinsdag. Mark Wotte was de andere gast, maar de hoofdredacteur van Voetbal International en de vaste side-kick van Voetbal Insite was toch wel Man of the Match, met mooie sterke verhalen uit de oude doos. Ik heb me kostelijk vermaakt, hoewel ik natuurlijk ook graag zijn mening had willen horen over de actuele situatie bij FC Twente, waar Johan Plageman het na dit seizoen voor gezien houdt, weggedrukt door Joop Munsterman. Het is een breuk, die iedereen kon zien aankomen: waar de één financieel de handrem aantrok, wil de ander alleen maar vooruit en hogerop, dat laatste zowel letterlijk als figuurlijk, want die tweede ring zal en moet er komen. Met op de allerhoogste rang een ereplaats voor Koning Joop en zijn hofknecht Jan van Halst, die overigens wel héél erg snel omhoog is komen vallen.

Krijgt Plageman wel een vrijkaart voor het leven?

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.