Vergunnings

Kamervoorzitter Frans Weisglas was de enige die gelijk had met zijn opmerking, dat de buren van mevrouw Ali, of hoe ze ook heten mag, zich moeten schamen. Je kunt het eens of oneens zijn met de opvattingen van degene die naast je woont, maar als die persoon zich vanwege die opvattingen op onze kosten moet laten beveiligen, dan is dat letterlijk en figuurlijk de prijs, die we met z’n allen voor de bewaking van onze democratie moeten betalen. Dan ga je niet als een stelletje verwende kakkers bij de rechter liggen zeiken over de waardedaling van je appartementje. Voor de rest was het debat een ontluisterende vertoning en het overtuigende bewijs, dat we in Den Haag vertegenwoordigd worden door een treurige verzameling van kannibalen, klaplopers en kampbeulen. Wat een hypocrisie: noem mij de eerste politicus die nooit gelogen heeft en ik zal u met terugwerkende kracht het onomstotelijke bewijs leveren dat de paus niet katholiek is. Wat zegt u? Oké, Rouvoet en Van der Vlies maken een kans, maar die zijn dan ook niet katholiek. En als je dan de volgende dag in de krant leest, dat mevrouw Verdonk in Hardenberg wordt ingehaald door Hennie van der Most, dan weet je zeker dat de politiek een pretpark is geworden. Uitgerekend de man, die alle regels aan zijn laars lapt en daar nog openlijk voor uitkomt ook (“Ik heb een hekel aan vergunnings”), die bovendien alle geluk van de wereld had dat er bij die brand in Slagharen geen doden zijn gevallen, die man gaat voor de vrouw die er in naam der wet niet voor terugdeinst een politieke vriendin publiekelijk tot op het bot te vernederen. En straks is alles weer vergeten en vergeven, want dan zit mevrouw te glunderen op een tribune in Duitsland. Alleen daarom al zou je bijna gaan hopen, dat Oranje snel wordt uitgeschakeld.

Had ze Huntelaar dat paspoort maar moeten geven.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.