Meneertjes

Natuurlijk is die meneer Peter Kortenhorst, topman van het verliesgevende vervoersbedrijf Connexxion, geen knip voor de neus waard, maar wel goed voor 592.000,- euro per jaar, 11% meer dan het jaar daarvoor. Natuurlijk reageert de politiek correcte elite verontwaardigd. En natuurlijk vindt meneertje Bert Bakker van het noodlijdende D66 dat “walgelijk”. Zal ik u eens vertellen wat ik nou walgelijk vind? Dat meneertje Bert Bakker beweert niet geslapen te hebben van de kwestie Verdonk-Ayaan. Terwijl ik hem tijdens de vergelijkbare affaire rondom Taïda Pasic niet heb horen klagen over enig gebrek aan nachtrust. Wat een heldhaftige snurker. Dat huichelachtige opportunisme vind ik nou walgelijk. En trouwens, waar maken we ons druk om? De Kortenhorsten en alle andere gretige graaiers van deze wereld zullen onder het goedkope mom van “vrije marktwerking” gewoon hun gang blijven gaan, niet gehinderd door ook maar een vermoeden van beschaving.

Nogmaals: waar maken we ons druk om? We zijn zelf net zo hypocriet als we straks tijdens het WK zitten te juichen voor onze voetbalmiljonairs. Het mogen dan zogenaamd gewone jongens zijn, en Marco van Basten heeft de vedettes met filmsterneigingen links laten liggen (naar verluidt was Edgar Davids definitief kansloos toen hij een eigen kapper meenam naar het trainingskamp), maar dat wil nog niet zeggen dat we te maken hebben met armlastige schlemielen. Edwin van der Sar vangt bij Manchester United zo’n 1,5 miljoen euro per jaar en heeft tot nu toe een vermogen van een slordige 13 miljoen euro bij elkaar gekeept. Zijn ploeggenoot (nog wel, tenminste) Ruud van Nistelrooij is Nederlands best verdienende profvoetballer, met een geschat vermogen van 40 miljoen euro en een clubsalaris van omgerekend 16,17 euro per minuut. Dat is 1.455,30 per wedstrijd voor Manchester United, waarvan shirtsponsor Vodafone over het afgelopen boekjaar een verlies van 21,7 miljard euro leed. En toch weet ik zeker dat de topman van Vodafone zich bescheurt om het fooitje, dat die prutsende patser van Connexxion jaarlijks opstrijkt. Zo’n bedrag steekt hij alleen al als bonus in zijn zak. Walgelijk, hè Bakker? Slaap lekker verder.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.