WK-pool van het plein (1)

Irak staat in brand, de eerste bodybags voor onze jongens in Uruzgan zijn reeds besteld, de Tweede Kamer debatteert over vuurgevechten met de Taliban en het NOS Journaal op Radio I komt met de belangwekkende mededeling, dat keeper Edwin van der Sar vanwege een lichte kuitblessure uit voorzorg de training van de selectie aan zich voorbij heeft laten gaan. De slechte verstaander zou nog kunnen denken, dat de reservespits van Oranje gewond is geraakt, maar het is natuurlijk buiten alle proporties. Geen misverstand: ik mis niets van het WK, maar wil toch ook nog wel graag weten wat er in de rest van de wereld aan de hand is. Het is al pijnlijk genoeg, dat mijn tip voor Australië-Japan (2-1) in de WK-pool van het plein door die sukkel van een Aloisi in de laatste minuut verkloot werd. Dat is pas belangrijk!

Mijn eerste indrukken van dit WK? Dat ze in Afrika eens moeten leren afwerken, voetballen kunnen die gasten als de besten. Dat de Serviër Nemaja Vidic de grootste pechvogel is: voor de eerste wedstrijd geschorst en vandaag vanwege een blessure op de training uitgeschakeld voor de rest van het toernooi. Dat de acteurs het nog vaak winnen: ik zag een Argentijn een tikje tegen het linkerbeen krijgen en met veel misbaar naar zijn rechterbeen grijpen. Dat Jack van Gelder ouderwets op dreef is en dat hiermee alweer meer dan ruim voldoende woorden aan dit wandelende glijmiddel vuil zijn gemaakt. Dat we gelet op de gemiddelde kwaliteit van hun bijdragen niet echt zitten te wachten op de mening van studiogasten die niet uit de voetbalpraktijk afkomstig zijn. (Jaap Jongbloed!) En dat ze bij Studio Sport in absolute topvorm zijn: ik hoorde ze zeggen, dat de knie van Mark van Bommel al snel in de dug out zat, maar dat de enkel van Rafael van der Vaart gelukkig wel op het veld bleef.

Vanavond Brazilië-Kroatië. Mijn tip voor de WK-pool van het plein: 2-1.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.