WK-pool van het plein (2)

Het leuke van het meedoen aan zo’n WK-pool op het plein is het vergelijken van de resultaten aan de hand van het totaaloverzicht, dat de deelnemers door de enthousiaste organisatie wordt verstrekt. Zul je net zien dat de buurman, die nauwelijks weet de bal de rond is, in het tussenklassement bovenaan staat. Terwijl de zogenaamde kenner er natuurlijk weer geen bal van terecht brengt. Zelf zit ik ergens veilig middenin: van de eerste zestien wedstrijden had ik drie uitslagen goed, tien resultaten juist en drie foute tips. (Voor wedstrijd nummer zeventien, Duitsland-Polen, had ik 0-0 voorspeld. Bijna goed, tot de 94-ste minuut. Even geen rekening gehouden met de Wet van Lineker: And in the end the Germans win.)

En dan nu graag uw aandacht voor mijn persoonlijke WK-blabla. WK-panna: Prso-Cafu (Kroatië-Brazilië). WK-viezerik: De Rossi (Italië). WK-trommelaar: Manolo (Spanje). WK-prutser: scheidsrechter Ivanov (Frankrijk-Zwitserland). WK-kan-echt-niet-meer: Zidane. WK-campingspits: Ronaldo. WK-citaat: “Het is een veel leukere tweede helft dan de eerste 45 minuten” (Jan Roelfs, Tunesië-Saoedi Arabië). WK-flop: Villa BvD. WK-sensatie: Ecuador. WK-vreselijk: het Oranje-tenue. WK-bluffer: Leo Beenhakker. WK-volkslied: Portugal. WK-anti-voetbal: Friedrich. WK-verrassing: Spanje. WK-drama: Frankrijk. WK-elftal: Hislop; Sorin, Puyol, Touré, Essien; Riquelme, Kaka, Bravo; Van Persie, Crespo, Ronaldinho.

Vanavond Spanje-Tunesië. Mijn voorspelling: 2-1.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.