WK-pool van het plein (4)

FIFA-voorzitter Sepp Blatter vindt dit toernooi “het beste WK aller tijden” en volgens het hoofd van de scheidsrechters wordt er “uitstekend” gefloten. Over het laatste kan ik kort zijn: als Portugal-Nederland op een verlenging was uitgedraaid, dan had men de wedstrijd waarschijnlijk moeten staken vanwege een te gering aantal overgebleven spelers. En het beste bewijs voor het daverende ongelijk van Blatter werd geleverd door Roberto Carlos, één van de vele zogenaamde vedettes, die het volgens de meest fantastische commercials wel even zouden gaan maken. Hebt u hem gezien, tijdens de wedstrijd tegen Ghana? Meneer wilde een balletje opzichtig over de zijlijn laten lopen en maakte zich met veel misbaar druk toen een Ghanees het waagde om toch maar een duel aan te gaan. Een duel om de bal: wat dacht die durfal wel? Maar gerechtigheid bestaat nog, want diezelfde Roberto Carlos stond amechtig uit te hijgen toen Zidane de bal op de voeten legde van Henri, die zeer terecht Brazilië naar huis kickte.

Nee, de kwaliteit van dit WK is helaas al net zo belabberd als de kwaliteit van mijn deelname aan de WK-poule van het plein. Van de laatste vier heb ik er één goed (Allez les vieux!) en de extra punten voor het aantal doelpunten van de topscorer kunnen alleen nog behaald worden als Klose de bal nog twee keer de goede kant op verandert. Desondanks graag nog een keer uw aandacht voor mijn persoonlijke WK-bla-bla.WK-spandoek: Ecuadoremos! WK-buitenspel: Henri. WK-penalty: Milevski. WK-matennaaier: Cristiano Ronaldo. WK-onzin: “Verdonk is medeschuldig aan de uitschakeling” (stelling Voetbal Insite 27 juni). WK-wegwezen: Scolari. WK-analist: Piet de Visser. (Voorspelt zelfs de juiste wissels!) WK-fopduik: Grosso. WK-studiogast: Joost Prinsen. WK-dat-waren-nog-eens-tijden: ex-scheidsrechter Lau van Ravens bij Villa BvD. WK-zeikerd: Gerard Cox. WK-Neeskens: Gatusso. WK-topper: Frank de Bleeckere (België). WK-sukkel: Djorkaeff. WK-elftal: Ricardo; Sagnol, Ooijer, Meira, Lahm; Maniche, Zidane, Gatusso; Henri, Klose, Milevski.

Mijn voorspelling voor de rest van dit toernooi: of de Mannschaft wordt minimaal Vize-Weltmeister, en dan moeten we dat weer vier jaar aanhoren, of “Ohne Deutschland fahren wir nach Berlin!” Ik zing graag mee.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.