WK-pool van het plein (5)

Ja oké, ik geef het toe, het is te flauw voor woorden, maar toch. Ik moest vorige week woensdag bij de Aldi in Alstätte zijn en terwijl ik daar zo rondliep, kwam ineens het Italiaanse volkslied van de vorige avond langs. En voordat ik het zelf goed en wel in de gaten had, stond ik zomaar het prachtige Fratelli d’Italia te fluiten. Om me heen klonk afkeurend gesis en de juffrouw van de kassa keek me ijzig aan. Nogmaals, het sloeg nergens op, maar aan de andere kant: als zij het kennelijk leuk vinden om met volle stadions “Ohne Holland fahren wir nach Berlin” te brullen, dan mag ik ze toch wel een beetje terug pesten? En bovendien: hoe goed waren die Duitsers nou eigenlijk? Ik was het zeer eens met sportredacteur Leon ten Voorde van De Twentsche Courant Tubantia, dat dat allemaal nog wel meeviel. Eerst drie wedstrijdjes om op te warmen in de kneuzenpoule, met natuurlijk weer een winnende toevalstreffer ver in de extra tijd, vervolgens een half uurtje vlammen tegen de opgebrande Zweden en daarna mochten de penalty’s tegen Argentinië het vuurtje nog even aanwakkeren. Uli Stielike was in 1982 de laatste Duitser die van elf meter miste, en sindsdien is van de man nooit meer iets vernomen, dus dat was voorspelbaar. Tja, en toen kwamen de Italianen langs om de deur naar de finale op z’n Duits te dichten en vervolgens Zidane uit de wedstrijd te jennen. Daarmee zijn we aan het einde van deze serie WK-columns, maar eerst nog één keer de WK-bla-bla. WK-Judas: Franz Beckenbauer in zijn omhelzing van Jürgen Klinsmann. WK-wereldcup: Shakira. WK-misser: de uitverkiezing van Lukas Podolski tot beste jonge speler. WK-beste jonge speler: of Artem Milevski of Lionel Messi, maar dus niet Lukas Podolski. WK-net goed: Figo buiten de prijzen. WK-kater: Juventus naar de Serie C. WK-triest record: Portugal (24 gele kaarten in zeven wedstrijden). WK-pool van het plein: een bijzonder eervolle tweede plaats. WK-volkslied: Fratelli d’Italia (te fluiten bij de Aldi in Alstätte). WK-wens: een vrije transfer voor Jack van Gelder naar Talpa (hoeven we tenminste niet meer naar hem te kijken).


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.