Hoerenjong

RKC-trainer Koster beklaagde zich vorige week na de nederlaag bij FC Twente over het fluiten van scheidsrechter Liesveld. Deze zou zijn ploeg met twee onterechte vrije trappen voor de thuisclub ernstig benadeeld en daarmee de uitslag nadelig beïnvloed hebben. “Ik ben ziedend, hij zou geschorst moeten worden” zei hij tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Wat een onzin. Liesveld floot inderdaad als een dweil, maar dan wel in het nadeel van iedereen: de twee ploegen, het voetbal en het publiek. Vooral de laatste partij liet zich niet onbetuigd en na de zoveelste onbegrijpelijke beslissing klonk daar weer het h-woord, dat in dit soort situaties kennelijk tot de verbale bagage van de toeschouwers is gaan behoren. Sterker nog: er schijnt zich niemand meer aan te storen, behalve ik, en dan zou het redelijkerwijs dus aan mij moeten liggen.

Ik heb daarom de Dikke van Dale er maar eens bijgepakt en inderdaad: daar staat het. Hoerenjong: 1. hoerenkind; 2. verkeerd afgebroken woord aan het eind van een regel; 3. hulppaal, opzetstuk. Ik heb er dus al die tijd naast gezeten. “Liesveld opzetstuk”, wat is daar nou verkeerd aan? Hoewel, “Liesveld verkeerd afgebroken woord aan het eind van een regel”, dat scandeert toch een stuk lastiger, dus kan ik me voorstellen dat men kiest voor de wat kortere variant. Dat ik me daar al die tijd zo druk om gemaakt heb. Het geluid van vrijkomend gas als Ajax op bezoek komt? Dat is geen hinderlijke verwijzing naar de joodse afkomst van de club, dat ziet u verkeerd. Dat is juist een aansporing om met z’n allen stil te zijn, niets aan de hand. En de moeder van die neus, zeg nou zelf, die vráágt er toch om? Je gaat je zoon toch geen Wesley noemen?

Sjongejonge, wat heeft dat k-wijf een kort lontje.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.