Modelprof

Op de school waar mijn vrouw werkt, hadden de leerlingen samen met de gymleraar zelf een voetbalkooi gemaakt en die werd gisteren geopend door Blaise N’Kufo, de topscorer van FC Twente. Omdat het om een instelling voor speciaal onderwijs gaat, met moeilijk lerende kinderen, zult u begrijpen dat zo’n accommodatie juist voor deze doelgroep ideale mogelijkheden biedt om de overtollige energie op een bal af te reageren. Nieuw kost zo’n kooi een slordige 5.000 euro, maar dat zat er budgettair niet in en dus moest er iets anders bedacht worden. Het resultaat werd er niet minder om en met gepaste trots presenteerden de bouwers hun low budget-project, dat zonder meer gezien mag worden.

Tijdens de opening bleek overigens eens te meer, dat N’Kufo niet voor niets één van FC Twente’s populairste spelers is. Zijn imposante entree gaf je echt zo’n gevoel van: daar komt iemand binnen. En toen de kinderen “N’Kufo olé” begonnen te scanderen, brak de grote grijns door die ook op zijn gezicht verschijnt als hij weer eens het net heeft gevonden. Maar hij nam ook uitgebreid de tijd om serieus antwoord te geven op de vragen die de leerlingen hem in hun beste Duits stelden en om ze mee te geven, dat ze vooral goed hun best moeten doen om later beter mee te tellen. In de voetbalkooi liet hij zich schaterend uitdagen door een brutaal allochtoontje, dat hem met een panna probeerde te passeren, en na afloop kreeg iedereen een handtekening. Kortom, een modelprof als ambassadeur van een multi-culturele voetbalclub op een multi-culturele school.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.