Giro 8118

Slechte berichten brengen vaak het beste boven in een mens. Het allerslechtste bericht van 2006 kwam wat mij betreft begin december uit Groningen, waar in het academisch ziekenhuis een zeldzame vorm van kanker werd geconstateerd bij de 13-jarige Dusty, speler van C1 bij ons op de hockeyclub. Intussen is hij gelukkig weer terug in Enschede, maar zijn ziekte is op z’n zachtst gezegd niet onopgemerkt gebleven. Zijn zusje had een website voor hem geopend en daar konden de mensen hun berichtjes kwijt. De teller staat voorlopig al ver over de 1.100, terwijl er daarnaast ook tientallen reacties binnen kwamen. Oranje-aanvoerder Jeroen Delmee liet zijn 06-nummer en mail-adres achter. Floris Evers en Geert Jan Derikx van het Nederlands Elftal bezochten hem in Groningen en alle internationals van Amsterdam en Bloemendaal signeerden shirts voor Dusty.

Op zijn eigen EHV, aan de Geessinkweg in Enschede-Zuid, wordt aanstaande donderdag speciaal voor hem een wedstrijd gespeeld. Het gaat hierbij om een mix tussen zijn eigen elftal en een selectie van Heren I-spelers uit de laatste seizoenen. De bijzondere ontmoeting begint om 19.00 uur en ik vind het een enorm grote eer, dat ik één van de twee scheidsrechters mag zijn. De toegang is uiteraard gratis, maar als u komt neemt u dan alstublieft wel voldoende geld mee, want er zal gecollecteerd worden voor het Kinderkankerfonds, waarvoor Dusty graag nog heel veel wil betekenen. Kunt u niet, maar wilt u wel scoren voor Dusty:

giro 8118, Stichting KiKa, Utrecht.

Ik dank u bij voorbaat, net zoals ik u dank voor het lezen van mijn website. Begin januari spreken we elkaar weer en voor ons allemaal hoop ik van harte, dat we in 2007 van slechte berichten verschoond mogen blijven.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.