Genieten

Eerlijk zeggen: hoe lang denkt u dat we nog kunnen sporten op zondag nu de refo’s aan de macht zijn? De vraag wordt steeds serieuzer en actueler, gelet op de recente ontwikkelingen in het gristelijke offensief ter bevoogding van het fatsoen. Eerst hadden we minister Klink, die enigszins pikante posters van de donorcampagne afkeurt. Koffieshops moeten rookvrij worden (straks mogen we niet eens meer eten in restaurants), met het happy hour moet het ook maar eens afgelopen zijn en als klap op de vuurpijl protesteerde de ChristenUnie tegen een affiche van de lingeriefirma Hunkemöller, waarop we een gouden bikini zien, gevuld door een uitzonderlijk welgewelfde dame, voor wie Onze Lieve Heer in een buitengewoon goede bui moet zijn geweest toen hij haar boetseerde. Ik zou zeggen: de complimenten en bedankt, maar nee, dit kan niet. Gelukkig is er nog gerechtigheid: de bikini’s zijn niet aan te slepen, dus dat wordt van de zomer volop genieten aan het strand.

In Engeland voetballen ze niet op zondag, maar dat heeft met het geloof niets te maken: voetbal is daar toch al een vorm van religie en de hoogmis vieren ze elke zaterdagavond met het programma Match Of The Day. Het wordt met zichtbaar plezier gemaakt door de BBC, maar daar komt binnenkort een einde aan, want een Engelse John de Mol, ex-BBC-topman Michael Grade, heeft de uitzendrechten gekocht namens zijn nieuwe werkgever ITV, een commerciële zender. Naar verluidt is de Engelse bond met deze cowboys in zee gegaan uit onvrede over de presentatie van Gary Lineker, Alan Hansen en Alan Shearer, die de beelden van begeleidende teksten voorzien en daarin te kritisch zouden zijn, met name inzake hun commentaar op het Engelse team en bondscoach Steve McLaren. Daarin staan ze overigens niet alleen, want McLaren liep pas geleden weg uit een persconferentie en dat was niet omdat hij de vragen van de journalisten zo aardig vond. De drie ex-profs zouden dus wel eens gelijk kunnen hebben, maar dat krijgen ze niet. En zo worden de Engelse voetbalkijkers betutteld zoals de Nederlandse burger door de overheid getalibaniseerd wordt:

Gij zult niet genieten.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.