Spanning

Vorig jaar kwam het slecht-nieuws-telefoontje uit Brabant: de dames van EHV kwamen één (doel)punt te kort om zich in de overgangsklasse te kunnen handhaven. Zondag kwam het verlossende bericht uit Groningen, waar nummer twee GCHC de stadsderby tegen Groningen had verloren en de Enschedese hockeysters daardoor weer terug kwamen op de plek waar ze thuis horen. Het zijn altijd mooie momenten van spanning, als je het resultaat van een ander moet afwachten om zeker te zijn van je eigen succes – of juist andersom. Ik was er bij op 19 mei 2001, toen Schalke 04 zich na de laatste thuiswedstrijd in het oude Parkstadion en een 5-3 overwinning op Unterhaching welgeteld vier minuten kampioen van de Bundesliga mocht wanen – totdat het intens gehate Bayern München dankzij een omstreden doelpunt ver in de blessuretijd alsnog de eer voor zich opeiste. Meister der Herzen, meer zat er voor de sympathieke Königsblauen niet in.

Zo schijnt het afgelopen zondag bij Heracles in het Polman Stadion ook erg spannend geweest te zijn, tot ver na het laatste fluitsignaal, toen eindelijk het goede nieuws uit Waalwijk bekend werd. Nog een jaartje eredivisie, het is ze in Almelo van harte gegund. Het debuut verliep redelijk eenvoudig en nu ze het lastige tweede seizoen ook zonder al te veel kleerscheuren overleefd hebben, lijkt er een basis te leggen om tot een vaste waarde ergens bovenin het rechter rijtje uit te groeien. Wie er zondag bovenaan in het linker rijtje komt te staan? Ik neem aan, dat we tijdens Twente-NAC netjes op de hoogte gehouden worden. Aan een voorspelling ga ik me hier niet wagen, al ben ik bang dat het toch Van Gaal wordt. En dan weten we het wel: dan is Alkmaar groter dan Rotterdam, groter dan Amsterdam, groter dan Eindhoven. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. En ik ga zeker niet kijken.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.