Dag!

Eens in de twee, drie weken ga ik naar een fysiotherapeut op de UT. Daar liggen altijd een paar Metro’s en Spitsen in de wachtkamer en die blader ik dan even door. Met de nadruk op even, want je bent er alweer doorheen voordat je het goed en wel in de gaten hebt. Verder kom ik af en toe wel eens bij de Bruna in het winkelcentrum en daar neem ik altijd een exemplaar van De Pers mee. Dat vind ik wel een krant van niveau, een aanwinst à la nrc.next. Het formaat, het lettertype, de fotokeuze, het volume en de inhoud: aan alles kun je aflezen dat deze krant door ouderwetse liefhebbers van het ambachtelijke journalistenvak wordt gemaakt. De bedenker van de slogan “Gratis maar niet goedkoop” heeft wat je noemt waar voor zijn geld geleverd.

Vandaag kon Nederland kennis maken met Dag, de vierde gratis krant in het schap. Bij de Albert Heijn werd ik er aan herinnerd toen ik mijn boodschapjes op de band legde. En inderdaad, daar lag hij: de Dag van dinsdag 8 mei 2007. Een historische datum? Ik ben bang van niet. Als dit de krant van de toekomst is, dan krijgen we onze kinderen nog minder aan het lezen dan toch al het geval is. Dit is zappen, 24 uur online, mobiel en op papier. Dit is dus kennelijk waar de moderne mediaconsument behoefte aan heeft. En natuurlijk mag een BN’er als columnist niet ontbreken (altijd gedacht dat dat toch een vak apart is). Barbara Barend zit in Madrid voor een speciale aflevering van Voetbal Insite over Ruud van Nistelrooij. Zij voorspelt zijn rentree in Oranje als Marco van Basten haar advies maar opvolgt: “Kom op, Marco. Sla een arm om Ruud heen. Geef hem de warmte die hij nodig heeft en verdient. Marco, je kan het!” Nee, die column van Barbara Barend ga ik niet volgen.

Geen Dag.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.