Goed plan

Tour de France-winnaar Floyd Landis komt voorlopig niet aan wielrennen toe omdat hij al zijn tijd en geld moet besteden om zijn onschuld te bewijzen, in een proces waarvan zo langzamerhand niemand meer weet waar de uitgang is. Intussen is de Giro d’Italia van start gegaan zonder Ivan Basso, de winnaar van vorig jaar en ook al ontmaskerd als dopingzondaar. Ik wil hier niet roomser zijn dan de Paus, en voor mijn part geven ze alle doping vrij, net als de soft drugs in de coffee shops, maar het verweer van Basso is op z’n minst verdacht. Hij geeft namelijk niet toe gebruikt te hebben, maar wel dat hij het van plan geweest is. Als dat een argument is, dan zijn we allemaal schuldig, want we zijn allemaal wel eens wat van plan geweest.

Een niet volledig overzicht van wat ik de afgelopen maanden zoal van plan ben geweest: Geert Wilders een dubbel paspoort van twee heel verre landen cadeau geven. Patty Brard invriezen. Bush en Blair op Guantanamo Bay gevangen zetten. Louis van Gaal een microfoon in zijn strot duwen. Jort Kelder spraakles adviseren. Leo Beenhakker in zijn gezicht uitlachen. Sander Boschker een cursus “uittrappen voor beginners” aanbieden. Wouter Bos niet meer serieus nemen. Kenneth Perez een vuile kankerneger noemen. Hilbrand Nawijn op Schiphol onderbrengen. Talpa deleten. Rita Verdonk uitzetten. Rijkman Groenink een lesje nederigheid leren. Van den Brink Knevelen. En zo was ik nog veel meer van plan. Maar wat ik niet meer van plan ben, is wielrenners op hun woord geloven.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.