Campinghockey

Ik verliet u vorige keer met de mededeling, dat ik het afgelopen weekend twee keer naar Upward in Arnhem mocht: zaterdag met Jongens A1 als chauffeur van zoonlief, zondag met Heren Twee als manager. En nu verwacht u van mij natuurlijk een verslag hiervan. Nou, vooruit dan. Het begon op zaterdag niet om kwart voor zes, zoals aanvankelijk gepland was, maar om vijf uur, drie kwartier eerder dus. De tegenstander was Upward A2 en dat bleek niet de meest sterke tegenstander die je je kunt voorstellen. Integendeel: beste jongens, en een enthousiaste coach, maar echt goed hockeyen konden ze niet. Stevig d’r inkleunen, dat konden ze wel. De fysieke factor werd niet geschuwd en regelmatig lag een van onze jongens op de grond. Echt onsportief was het niet, meer onkunde. Campinghockey, bedacht ik ter plekke, en die houden we d’r in. Het invallerkeepertje uit B1 kreeg al met al één bal op doel en aan de andere kant vielen er acht. Gauw vergeten, op naar de Mac en daarna terug naar huis, waar ik via Langs de Lijn nog net oorgetuige kon zijn van “de laatste slotfase” van Vitesse-De Graafschap, met een “opzwellende hectiek”.

Hectisch was het de volgende ochtend ook, maar helaas niet in de slotfase, zelfs niet in de laatste. Vlak voor de wedstrijd kwam de ene scheidsrechter bij me. Zijn collega kwam wat later. Hij was die nacht van een vakantie in Thailand terug gekomen en had net gehoord dat hij moest fluiten, maar hij was onderweg. Wat ons betreft had hij thuis mogen blijven, of in Thailand, want de man kon niet fluiten. Hij wees maar één kant op, met twee armen tegelijk nog wel, en een ongeschreven hockeywet zegt dat onterechte strafcorners er altijd in gaan. Binnen het kwartier stonden we met 3-0 achter en was de wedstrijd gespeeld. In de rust stelde de aanvoerder van Upward voor om de scheidsrechter te wisselen. Alles beter dan dit, antwoordde ik, maar het lijkt natuurlijk helemaal nergens op. Toch een tikje chagrijnig terug naar EHV, waar de dames zojuist hun eerste thuiswedstrijd gewonnen hadden. Dat vonden de Gooische Vrouwen niet leuk en zo werd het op deze mooie nazomerzondag toch nog erg gezellig. Het leek wel of we op een hockeycamping zaten.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.